Dolar 32,3939
Euro 34,8222
Altın 2.402,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Şile’de Şiddetli Fırtına ve Yağışlar, Ağva Mahallesi’nde Alarma Neden Oldu

Şile’de Şiddetli Fırtına ve Yağışlar, Ağva Mahallesi’nde Alarma Neden Oldu
19 Kasım 2023 11:40
124

HABERMAX.İstanbul’un sevimli ilçesi Şile’de etkisini sürdüren şiddetli fırtına ve yoğun yağışlar, Ağva Mahallesi’nde ciddi sorunlara yol açtı. Yeşilçay Deresi’nin taşması sonucu, dere kenarındaki işletmeler su altında kaldı. İşletmelerde bulunan masa ve sandalyeler, suların gücüyle sürüklendi.

Olay yerine hızla ulaşan kurtarma ekipleri, su altında kalan işletmelerdeki hasarı değerlendirmek ve müdahalede bulunmak için çalışmalara başladı. Dere kenarındaki işletmelerin sahipleri ve çevre sakinleri, durumu yetkililere bildirerek yardım talebinde bulundular.

Ağva Mahallesi’nde yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle Yeşilçay Deresi çevresindeki işletmeleri etkiledi. Su seviyesinin aniden yükselmesi, dere kenarındaki mekanlarda maddi hasara neden oldu. İşletme sahipleri ve çalışanlar, sular altında kalan eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba harcıyor.

Yetkililer, olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Şile’de, Ağva Mahallesi’nde yaşanan bu olayın ardından bölgede gerekli tedbirlerin alındığını ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, çevre sakinlerinden gelen ihbarlar üzerine diğer olası riskli bölgelerde de ekiplerin görevlendirildiği ifade edildi.

Halkın güvenliği için seferber olan kurtarma ekipleri, yağışların ve fırtınanın etkisinin azalmasıyla birlikte hasarın tam olarak tespit edilip gerekli onarımların yapılması için çalışmalarını sürdürecek. Olayla ilgili olarak vatandaşlardan gelen bilgiler ve güncel gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.