Dolar 32,2265
Euro 34,7469
Altın 2.431,64
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 22°C

“Saraylar Yükselirken Sağlık Çöker mi? Gürsel Tekin’den Çağrı: 72 İnsan Bilerek Katledildi!”

“Saraylar Yükselirken Sağlık Çöker mi? Gürsel Tekin’den Çağrı: 72 İnsan Bilerek Katledildi!”
28 Aralık 2023 20:56 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2023 21:01
217

HABERMAX.Son günlerde gündemi sarsan bir iddiaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önde gelen isimlerinden Gürsel Tekin, 72 insanın bilerek ve isteyerek katledildiği konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu. Tekin, bu iddiasını yazlık ve kışlık saray yapımına ayrılan büyük bütçenin yanı sıra, sağlık sistemine yeterli ödenek ayrılmamasıyla ilişkilendirdi.

Gürsel Tekin’e göre, hükümetin lüks saray projelerine kaynak aktarmak için hastanelerin güçlendirilmesine yeterli özen göstermediği ortaya çıkıyor. Özellikle “ödenek yok” bahanesinin arkasına saklanarak hastanelerin ihmal edildiğini savunan Tekin, bu durumun adeta bir katliama dönüştüğünü dile getiriyor.

Siyasi arenada sıkça tartışma konusu olan yazlık ve kışlık saray projelerine aktarılan kaynakların, sağlık sistemini güçlendirmek için kullanılmamasının, toplum sağlığını tehlikeye attığına vurgu yapan Tekin, “Cinayet hafif kalır. Bu bir katliamdır.” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getiriyor.

Gürsel Tekin’in bu çıkışı, AKP hükümetinin politika ve harcama tercihlerine yönelik eleştirileri tekrar gündeme getiriyor. Sağlık sistemine yeterli yatırım yapılmadığı takdirde toplum sağlığının ciddi şekilde riske girebileceği konusundaki endişeler, siyasi bir tartışma konusu haline gelmiş durumda.

Ancak, bu iddiaların ne kadarının gerçekçi olduğu ve olayın tüm detayları hala net değil. İlerleyen günlerde bu konudaki gelişmelerin ve resmi açıklamaların nasıl şekilleneceğini görmek önemli olacak. Bu tür iddiaların toplumda güven kaybına neden olabileceği göz önünde bulundurularak, kamuoyunu bilgilendirmek ve şeffaf bir açıklama yapmak önem taşıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.