Dolar 32,5217
Euro 34,7908
Altın 2.440,14
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

SANCAKTEPE DEN AKGÜL ANNENİN YARDIM ÇIĞLIĞI

SANCAKTEPE DEN AKGÜL ANNENİN YARDIM ÇIĞLIĞI
16 Eylül 2019 12:45 | Son Güncellenme: 16 Eylül 2019 12:50
714

AHA.İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yaşayan üç çocuk annesi Akgül Alabaş, doktor hatası nedeniyle SGK almış olduğu bakım maşının tekrar bağlanmasını istiyor.

Çocukken geçirdiği kaza sonucu sol kolunun yarısı kesilen ve sonra şeker hastalığı nedeniyle tamamı kesik olan kolu ve sağ gözü hiç görmeyen sol gözü de %22 görme kapasitesi olan 57 yaşındaki Akgül Alabaş doktorun evet yazacağı yere hayır yazması sonucu SGK dan almış olduğu maşın kesildiğini dile getiriyor.
Eşini 15 yıl önce kaybettiğini dile getiren 57 yaşında üç çocuk annesi Akgül Alabaş, “Raporda göründüğü gibi şekerim, tansiyonum, kolesterolüm var. Sağ gözüm hiç görmüyor. Sol gözüm %22 görüyor. Sol kolumun çocukluğumda geçirdiğim kaza sonucu yarısını son yıllarda şeker hastalığım nedeniyle tamamı kesildi. Boğazımda zehirli guatr var. Boğazımdaki zehirli guatr nedeniyle anemi olduğum için Vücut kanı üretmiyor. Bunlara rağmen bakım maaşım kesildi” dedi.
Doktorun hatası sonucu rapora evet yazacağı yerine hayır yazdığını dile getiren Akgül Alabaş, “Yedi ay öce SGK dan almış olduğum bakım maaşım kesildi. Yedi ay öce maşımı kestiler en azından aldığım o maaşla kimseye ihtiyaç duymuyordum. Doktorun rapora evet yazacağına hayır yazarak bir hata yaptığını yetkililer söylüyor” ifadelerini kullanan Akgül Alabaş, şöyle devam etti.
Akgül Alabaş, “Ülkemizi yönetenlere sesleniyorum bana SGK dan verilen sizlerin kahvaltı parası bile değil. Ben o maaş ile koca bir ay geçiniyorum. Bana yapılan bu hatayı lütfen düzeltmenizi istiyorum. Benim iki kızım var. İkisi de hasta. Almış olduğumuz bu maaşla kızlarıma da bakıyorum. Benim ilaçlarım sadece Eczacılar Odasında bulunuyor. Bana sadece İBB den 150 TL çek geliyor. Birde beni tanıyanlar yardın ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.