Dolar 32,2922
Euro 34,6324
Altın 2.410,81
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Samsunlu Gazeteci Murat Marap, Yakakent İçin Vizyonunu Açıklıyor”

Samsunlu Gazeteci Murat Marap, Yakakent İçin Vizyonunu Açıklıyor”
13 Şubat 2024 19:52 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2024 19:53
90

HABERMAX. Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Komisyon Üyesi olan Murat Marap’ın Yakakent Belediye Başkanı adayı olarak açıklanması, 31 Mart seçimleri öncesinde parti içindeki aday belirleme sürecinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.
“Yeniden Refah Partisi’nin Yakakent Belediye Başkan Adayı: Murat Marap”

Marap’ın Samsunlu olması ve Yakakent’e olan sevgisi, adaylık sürecinde önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Yaptığı açıklamalarda, Yakakent’in potansiyeline dikkat çekerek, ilçenin turizmde daha ön plana çıkması gerektiğini vurgulamıştır. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine benzettiği Yakakent’in, Türkiye’nin tanınmış ilçeleri arasında olması gerektiğini ifade etmiştir. Bu bağlamda, Yakakent ilçesinin ve halkının hak ettiği hizmeti alması gerektiğini dile getirmiştir.

Marap’ın adaylığı, Yeniden Refah Partisi’nin seçim stratejisinde ve Yakakent ilçesinin yerel dinamiklerinde önemli bir etkisi olabilir. Seçim sürecinde Marap’ın ve Yeniden Refah Partisi’nin Yakakent halkı üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ve seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağı merak konusu olacaktır.MURAT MARAP KİMDİR?

Murat Marap, 1975 yılında Samsun’da doğmuş ve siyasi kariyerine Refah Partisi Gençlik Kolları’nda çocuk yaşlarda başlamıştır. Refah Partisi döneminde çeşitli kademelerde görev almıştır. İlk ve orta öğrenimini Samsun İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır.

Gazetecilik kariyerine lise yıllarında muhabir olarak adım atmıştır. Askerlik hizmetini İzmir’de tamamladıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmıştır. Gazetecilik alanında eğitim almak için Gazi Üniversitesi’ne gitmiştir.

Samsun’da kısa bir süre özel bir dergide çalıştıktan sonra İstanbul’a geçmiş ve farklı dergilerde Haber Müdürü ve İstihbarat Müdürü olarak görev yapmıştır. Kanal 34 TV’de “Yeni Bir Söz” programını yapmış ve moderatörlük yapmıştır. 2022 yılında “Yılın Gazetecisi” seçilerek “Altın Kalem” ödülüne layık görülmüştür.

Uluslararası Medeniyet Refah Eğitim ve Sağlık Derneği (U.M.R.E.) basın danışmanı ve Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Fatih İlçe Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) kurucular kurulu üyesi, Birlik Haber Ajansı kurucu üyesi ve danışma kurulu üyesidir.

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Kurucular Kurulu Üyeliği yapmış, Erbakan Vakfı İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olmuş ve 28. dönem İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı olmuştur. Şu anda Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Komisyon Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ayrıca STAR AKTÜEL HABER’in imtiyaz sahibi olan Marap, İstanbul Gazeteciler Federasyonu (İGAFED) üyesi ve İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Köşe yazarlığı da yapmaktadır ve evli bir çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.