Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Salon Prenses’te KAR-DER gövde gösterisi yaptı

Salon Prenses’te KAR-DER gövde gösterisi yaptı
23 Şubat 2020 23:48 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2020 23:56
474

AHA.Kısa adı KAR-DER olan Kars ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, geleneksel hale getirdiği kaz gecesine bu yılda yoğun ilgi vardı davetliler salona sığmadı Başkan Orhan Çerkez yaptığı açılış konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kısa adı KAR-DER olan Kars ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, geleneksel hale getirdiği ‘Kaz Gecesi’ ile işadamlarını ve siyasileri buluşturarak gövde gösterisi yaptı.

Kafkas Dans ve Halk Oyunları ekibinin sahne aldığı gecede yöre sanatçıları Mehmet Yılmaz,  davetlileri coşturdu.

Çerkez’den birlik mesajı

KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez, yaptığı selamlama konuşmasında ‘Kaz Gecesi’nin ne anlama geldiğini tarihsel bilgiler vererek anlattı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Çerkez, “Bu akşam hep birlikte el, ele gönül gönüle halaylar çekip kardeşlik türküleri söyleyeceğiz. Çanakkale’den Dumlupınar’a, Yıldıztepe’den Sarıkamış’a bir gönül köprüsü kuracağız. Gecemize onur veren, tüm üyelerimize ve bu organizasyonu planlayan arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum.Hepsi biri birinden kıymetli arkadaşlarımız. Öncelikle bu zor süreçte hepsine başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Sanatçı Mehmet Yılmaz coşturdu 

Gecede sahne alan Kars yöresi sanatçısı Mehmet Yılmaz ise okudukları birbirinden güzel türkülerle salonda bulunan davetlileri halaylar eşliğinde coşturdu. Gece için hazırlanan özel kaz yemeklerinin dağıtılması, Kars yöresi oyunlarının oynanmasıyla gece sona erdi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.