HABERMAX. Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon lansmanı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın evinde Sabancı Center’da faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 Fark Yaratan’ın ilham veren hikayelerinin paylaşıldığı olay konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “2009 başlattığımız Fark Yaratanlar Programımız, bu topraklarda değişimleri başlatanların, hızlı bir şekilde yakanların gerçek deneyimlerinden doğan bir ilham kaynağına dönüştü. Sesinin hiç susmayacağına olan inancım daha da artıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘İyi ki’ dedirten 6 hikâye, her bireyin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programının yeni sezon lansmanı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın evinde ve Cüneyt Özdemir ‘in moderatörlüğünde Sabancı Center’da faaliyet gösteriyor. Etkinlikte, yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunlar için somut ve sürdürülebilir çözümler üreten 6 Fark Yaratanının değişime öncülük eden, toplumsal cesaret ve umut veren hikayeleri kamuoyu ile paylaşıldı.
“Fark Yaratanlar Programı, iyilik etrafında birleşen ve kartopu gibi büyüyen bir topluluk haline geldi”
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı , “Sabancı Vakfı olarak geride kalan 50’nci yılımızı bırakmanın mutluluğu. 2009 yılında başlattığımız Fark Yaratanlar Programı, Vakfımızın en önemli projelerinden biri. Büyük kaynaklarla değil, büyük cesaretle ve inançla yola çıkan fikirlerden doğan bir ilham kaynağına dönüşen bu program sayesinde, bir yakanların sesi duyuluyor; cesaretin, buradan ve sesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor. Yine ‘İyi ki’ dedirten 6 olağanüstü hikâye ile birlikte, onun bireyinin taşıdığı potansiyel bir kez daha hatırlanmak.”
Toplumsal gelişmeyi sağlayan bireyin ve ortaya çıkmasını sağlayan Fark Yaratanlar Programına, günümüze kadar 20.000’e kadar yakın başvuru geliri kaydedilirken yapılan değerlendirmeler sonrasında programa 222 kişi ve kurum dahil oldu. Güler Sabancı, program yılları içinde yalnızca bir dünya platformu değil, aynı zamanda sosyal fayda etrafında birleşen ve kartopu gibi büyüyen bir topluluk haline geldiği belirtildi “Fark Yaratanlar, çoğu zaman tek başına yaşadıkları sosyal sorunları kendi bilgi veleriyle dönüştürmeyi başardılar. umarım paylaşan herkese minnettarım. Sizlerden büyüme gücüyle daha iyilerini yapmak üzere yoluna devam ediyor, ikinci bir yeni döneme başlıyoruz.” dedi.
Toplumsal dönemde ilham veren 6 güçlü hikâye
Atakan Nalbant , geliştirdiği yapay zeka çözümü Bclusive ile web siteleri ve mobil cihazın farklı engel gruplarından kullanıcılar için erişilebilir olmasını sağlıyor.
Deniz Toprak , Hatay Sörf Merkezi ile çocuklara ve gençlere ücretsiz sörf eğitimi vererek hem bireysel gelişimi hem de bölgesel kalkınmayı destekliyor. Merkez, sörf yoluyla çocukların kendileriyle, yaşadığı yerle, doğayla bağ kurmasını ve öz güven kazanmalarını hedefliyor.
Ekin Gündüz Özdemirci & Nurten Bayraktar, EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu ile film geliştirmelerin en aza indirilmesi ve iklim koşullarındaki hikayeler ve film yoluyla uzaktan korunmak için çalışıyor.
Niyazi Selçuk , Yeşil Karıncalar Okulu ile çevre ve geri dönüşüm kısmi eğitimler kullanarak özellikle iklim iklimini artırıyor. Gelecekte iklim sıcaklığından en çok etkilenecek gruplardan biri olan çocuklar merkeze alarak yetişkinlerin tüketim kapasitelerini değiştirmeyi hedefliyor.
Pervin Aydar Emeklioğlu’nun kurucusu olduğu Kolektif Etki Programı Derneği & Tekstil Atölyesi ile kadınların sosyal ve mesleki becerilerini kazanarak tekstil sektöründe adil ücretlerle
Sevilay Refika Kadıoğlu , Laz kültürü ve Lazca başta olmak üzere Doğu Karadeniz’in çok kültürlü, doğa merkezli bir bakış açısıyla korunmasını sağlamak ve Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği’nin varlığını sürdürmeye devam ediyor.