Dolar 32,2243
Euro 35,0146
Altın 2.454,43
BİST 10.230,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un TIANOX tıbbi cihazı ilk yurt dışı sertifikasını aldı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un TIANOX tıbbi cihazı ilk yurt dışı sertifikasını aldı
19 Ocak 2024 21:25
173

HABERMAX. Belarus düzenleme kurumları, Rus nükleer endüstri uzmanları tarafından geliştirilen yenilikçi TIANOX tıbbi cihazının kullanımına onay verdi. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’a ait bu benzersiz cihaz, nitrojen monoksit kullanarak yeni doğanlardan yetişkinlere kadar geniş bir yelpazede tedavi sağlayarak pulmonoloji, kardiyovasküler cerrahi, transplantoloji, neonatoloji, rehabilitasyon ve daha birçok alanda kullanılabiliyor.

Rosatom’un bünyesindeki Rusatom RDS A.Ş’nin Özel Tıbbi Ekipman Direktörü Anatoly Myalitsin, konuyla ilgili olarak Rusya’da 200’den fazla TIANOX ünitesinin aktif olarak kullanıldığını belirtti. Myalitsin, “Ünitemiz hayat kurtarıyor ve hastaların sağlığını koruyor. TIANOX, solunum yollarındaki azot oksidi sentezleyerek bronş tüplerinin genişlemesine yardımcı olurken, aynı zamanda kan damarı duvarları üzerinde olumlu bir etki bırakarak pulmoner perfüzyonu iyileştiriyor ve pulmoner arter basıncını azaltıyor. Bu tamamen güvenli ve hazır kullanım sunan ünite, tedavi süreçlerinde önemli rol oynuyor” dedi.

TIANOX’un mobil bir ünite olarak havadan nitrojen monoksit üretebilmesi öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Önceden gazın özel tesislerde üretilip ardından tıp merkezlerine tüpler içinde taşınması gerekiyordu. Ancak TIANOX’un mobil yapısı, lojistik zorlukları ortadan kaldırarak, tıp merkezlerinin dozajlama cihazlarını yurtdışından tedarik etme ve tüplerin bakımını uzmanlar aracılığıyla yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

2017 yılından bu yana klinik öncesi, klinik ve teknik testlerden geçen nitrojen monoksit inhalasyon tedavisi, TIANOX’un güvenliğini ve tıbbi kurumlarda kullanıma uygunluğunu doğruluyor. Rus bilim insanları tarafından icat edilen TIANOX, havadan azot monoksit sentezleme ve doğru dozlarda hastaya ulaştırma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Bu tür cihazların maliyeti, sarf malzemeleri için ek maliyetler hariç 3 milyon rubleden başladığından birçok klinik bu maliyeti karşılayamıyor. Ancak Tianox’un kullanımı için 100 watt’ı geçmeyen elektrik yeterli.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.