Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
BİST 9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

PROVEN İLE KENDİ PERSONELİNİ YETİŞTİR

PROVEN İLE KENDİ PERSONELİNİ YETİŞTİR
23 Şubat 2023 21:20
155

HABERMAX. Proven; yetişmiş personel bulamıyorsan kendi personelini yetiştir düsturu ile hareket ederek işletmelerin üretim yapılarına özel, teknik personel geliştirme uygulamaları yapıyor.

Saha çalışanlarının gelişimini iki ana konu olarak ele alan Proven’in bu alanda çalışmaları; Direkt operatörlerin fiziki yetenek ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve saha yöneticilerinin yönetsel vasıflarının geliştirilmesi.

Bu program 3 temel yaklaşım üzerinden ilerliyor

1. Prosese uygun çalışan seçimi

• Çalışanların ya da adayların ilgili üretim proses ergonomisine uygun olup olmadığının fiziksel ölçümü gerçekleştiriliyor. Bu aşamada üretim ergonomisinin saha gözlemleri video çekimleri ile tamamlanıyor. Bu gözlemler analiz edilerek proseste ergonomik koşullar belirlenmiş oluyor. Daha sonra ergonomi ölçüm stantlarına fiziki sınamadan geçirilen adayların hangi ergonomik çalışma yapısına uygun olduğu belirleniyor. Ardından el becerisi stantlarında, çalışanların el-göz koordinasyon hızlarının sınaması yapılıyor. Son olarak da hangi proseste çalışabileceği belirleniyor.

Ergonomi stantları aynı zamanda “Meslek hastalıklarının” önüne geçmek için iyi bir araç olarak kullanılmaktadır.

2. Yetenek geliştirme ve prosese uygun çalışan yetiştirme

Eli yatkın ancak sıfır tecrübeli adaylardan kısa bir süre içerisinde boya operatörü, kaynak operatörü yetiştirilmesi için çalışmalar yapılabiliyor. Önce proses uzmanları ilgili prosesi detaylı olarak inceliyor. Ardından prosesi simüle eden stantların tasarımı ve üretimi yapılıyor. Sonrasında program başlıyor. Önce teorik anlatımlar. İkinci adımda stantlar üzerinde pratik eğitimler. Son olarak da atölye eğitimleri geliyor.

3.Saha Yöneticileri Gelişim Programı

Operasyonel sahalarda standartlaştırılmış yönetim tarzının geliştirilebilmesi için hazırlanmış olan programın ilk adımı Gölgeleme ile başlıyor. İki tam gün boyunca ilgili çalışanın birebir takip edilerek süreç ilerliyor.

Bu gözlemlerin ardından kişisel yaklaşımlar ile ilgili bir değerlendirme raporu ortaya çıkarken aynı zamanda da işletme kültürü de değerlendirilmiş oluyor.

İkinci Aşama Eğitim / Gelişim Programı

Bu aşamada Gölgeleme sonuçlarının birlikte değerlendirilmesi yapılıyor ve eğitim konuları belirleniyor. Programa dahil edilecek başlıklar seçiliyor. Bu başlıklar arasında yönetsel, davranışsal ve teknik eğitimler yer alıyor. Ardından işletme temsilcileri ile içerik özelleştirme çalışmaları yapılıyor. Tüm bu çalışmalar tamamlanınca programın yürütülmesi aşamasına geçiliyor. Eğitimler verilerek, teorik anlatılıyor, Role-Play Saha çalışmaları ve sınavlar uygulanıyor.

Programın tamamlanmasının ardından saha koçlukları (mentörlük) çalışmaları başlıyor. Son olarak finansal gölgeleme çalışmaları ve final raporlamaları ile program tamamlanıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.