Dolar 32,6472
Euro 34,9757
Altın 2.427,25
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar
25 Şubat 2020 12:58
948

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk beraat kararının Yargıtay tarafından usulen bozulması üzerine yeniden yaptığı yargılamada sanıklar Mahmut Emre ve Can Paksoy hakkında verdiği beraatin gerekçeli kararını tamamladı.

31 sayfalık kararda, eğitimini Amerika’da tamamlayan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun Türkiye’de eğitimine uygun iş bulamadığı, bir ilişkisinin bittiği, annesi ve babasının boşandığı ve babasının olay günü başka bir kişiyle nişanlandığı ancak Erköseoğlu’nun bu nişana gitmeyi reddettiği ve nişanlılık olayından psikolojik olarak etkilendiği belirtildi.

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar

PENCEREYİ TEK BAŞINA AŞABİLECEĞİ KAYDEDİLDİ

Nazlı Sinem Erköseoğlu ile sanık Can Paksoy’un eğlence mekanında sarıldıkları, duygusal ve fiziksel yakınlaşmanın görüntülerden ve fotoğraflardan anlaşıldığı, herhangi bir zorlama, tehdit ve cebirin ötesinde, belirli bir samimiyet içeren yakınlaşmanın olduğu kaydedildi. Sanık Can Paksoy’un odasından boşluğa açılan pencerenin yüksekliğinin 76 cm olduğu, 1,71 cm boyunda ve 61 kilo ağırlığındaki maktülenin tek başına aşmayı başarabileceği yükseklikte olduğu ifade edildi.

ATLAMADAN ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI İSPATLANAMADI

Adli tıptan alınan farklı raporlara göre, Erköseoğlu’ndaki bulguların yüksekten düşme ile oluşabilecek nitelikte olduklarının tespit edildiği, kafasındaki yaralanmanın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte olduğunun tespiti karşısında atlamadan önce öldürüldüğü iddiasının ispatlanamadığı vurgulandı.

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar

BAŞINI DUVAR VE KLİMA ÜNİTELERİNE ÇARPTIĞI DEĞERLENDİRİLDİ

Kararda, boşluğun çok geniş olmadığı, klimaların dış ünitelerinin bol miktarda olduğu, maktülenin 8 kat aşağı düşerken başını çarpmış olma ihtimalinin yüksek olduğu, maktülenin topuklarındaki duvar boyaları ve sürüntülerin olması nedeniyle başını duvara ve klima ünitelerine çarpması ile mümkün olduğu belirtildi.

Sanık Can Paksoy’un maktüleyle odada geçirdikleri zamanın son kısmını hatırlamadığını söylemesi ve getirdiği kıza karşı ilgisizliği, hiç merak etmemiş olması aleyhine değerlendirilse bile, Can Paksoy’un sızıp kalması, uyuması, misafirini koruyamamasının kanunda suç olarak tanımlanmadığı da anlatıldı.

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar

GELİP TESLİM OLMASI SUÇSUZLUK PSİKOLOJİSİNDEN

Erköseoğlu’nun rızasıyla eve gittiğinde şüphe bulunmadığı, atlama öncesinde maktüle ile Can Paksoy’un karşılıklı veya tek taraflı saldırıya uğradığının delille tespit edilemediği, ölenin vücudunda olası cinsel saldırıya ilişkin yan delil bulunamadığı da ifade edildi. Sanığın olaydan çok önce uçak biletini almış olması ve havalimanına gitmiş olmasına rağmen olayı öğrenince hemen geri gelmesi dikkate alınarak böyle bir ciddi suçu işleyen kişinin kaçması gerektiği belirtildi. Kararda, olay tarihinde geçerli ABD vizesinin bulunduğu göz önüne alınarak, “kolluk birine haber vermesi, gelip teslim olmasının suçsuzluk psikolojisinin delilleri olduğu” belirtildi.

Paksoy kardeşlerin beraatına ilişkin gerekçeli karar

PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ NEDENİYLE PENCEREDEN ATLADIĞI AKTARILDI

Sanıkların Erköseoğlu’nu öldürdüklerinin ispat edilemediği belirtilen kararda, “Erköseoğlu’nun olay öncesindeki birtakım psikolojik problemleri nedeniyle pencereden atladığı ve bu atlama neticesiyle vefat ettiği anlaşılmakla sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.