Dolar 32,2544
Euro 34,8190
Altın 2.425,37
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığını Resmen Devraldı

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığını Resmen Devraldı
8 Kasım 2023 20:38 | Son Güncellenme: 8 Kasım 2023 20:56
768

HABERMAX.Bugün, Türkiye’nin önde gelen siyasi partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tarihi bir an yaşandı. Partinin 38. Kurultayında delegelerin oybirliğiyle genel başkan seçilen Özgür Özel, görevi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devralarak CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

38. Kurultay, CHP’nin tarihinde önemli bir dönemeç olarak kabul edilirken, genel başkanlık için yapılan seçimler büyük bir katılımla gerçekleşti. Özgür Özel, bu seçimlerde partinin delegelerinin güvenini kazanarak CHP’nin yeni lideri oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda CHP’nin 8’inci Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen devir teslim töreninde görevi, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nda devralarak görevine başladı. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığına seçildiğinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin siyasi arenasında zorlu bir dönemde görev üstlendiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görevi devralmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti. Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan koltuğu büyük bir sorumlulukla taşıyacağımızı ve partimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı süresince partinin önemli figürlerinden biri olarak tanındı. Özellikle çeşitli seçimlerdeki performansı ve parti içi birlik sağlama konusundaki çabalarıyla biliniyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi liderlik ettiği dönemde CHP’nin çeşitli başarıları ve siyasi etkinliği arttı. Bu nedenle, görevini Özgür Özel’e devretmesi, CHP’nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı görevine başlamasıyla birlikte, parti içi dinamikler ve Türkiye siyaseti üzerinde önemli değişiklikler bekleniyor. CHP’nin yeni lideri, partiyi daha da güçlendirmek ve Türkiye’nin siyasi arenasında etkisini artırmak için çalışacak gibi görünüyor.

Türk siyasetinin önemli bir aktörü olan CHP, Özgür Özel liderliğinde yeni bir döneme giriş yaparken, bu süreç yakından takip edilecek ve Türkiye’nin politik geleceği üzerinde etkileri değerlendirilecektir. Özgür Özel’e yeni görevinde başarılar dilerken, parti içindeki birlik ve uyumun sürmesi ve demokratik süreçlerin güçlenmesi önemli bir beklenti olarak öne çıkıyor.

Fotoğraf/ Eren Kaya

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.