Dolar 32,3762
Euro 34,7786
Altın 2.394,49
BİST 10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Özgür Devrim Üstüner’in Parti Değişikliği: Türkiye Siyasetine Yeni Bir Dönem Mi Açılıyor?

Özgür Devrim Üstüner’in Parti Değişikliği: Türkiye Siyasetine Yeni Bir Dönem Mi Açılıyor?
19 Aralık 2023 06:55
331

HABERMAX.Türkiye’nin siyasi sahnesi, Şile Belediye Meclis Üyesi Özgür Devrim Üstüner’in İyi Parti’den ayrılıp Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılmasıyla sarsıldı. Üstüner, ülkedeki zorlu koşullar ve yerel seçim dinamikleriyle bağlantılı olarak verdiği bir kararla İyi Parti üyeliğinden istifa etti.

İyi Parti’den ayrılış kararını kamuoyuyla paylaşan Üstüner, “Ülkemizin kurulduğu günden bu yana tarihinde görmediği kadar zor koşullar altında iken ve yerel seçimleri kazanmanın bir nebze de olsa iktidarın yanlışlarını engelleyeceği gerçeğini bile bile, seçim kaybettirmek anlamına gelen bu kararın büyük bir yanlış olduğunu düşündüğüm için İyi Partiden İstifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’ye geçiş töreni, Üstüner’in siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açtığına işaret ediyor. Törende konuşan Üstüner, “Yuvaya döndüm” diyerek CHP’ye olan bağlılığını vurguladı. Bu değişiklik, Türkiye siyasetindeki dengeleri etkileyebilecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Özgür Devrim Üstüner’in CHP’ye katılımıyla ilgili olarak, CHP’nin yerel politikalardaki gücünü artırma ve genişletme stratejisinin bir parçası olarak yorumlar yapılıyor. Üstüner’in deneyimli bir siyasetçi olması, onun CHP içinde etkili bir rol oynayabileceği beklentilerini doğuruyor.

Bu gelişmeler, Türkiye siyasetindeki partiler arası ilişkilerin ve politik manevraların hâlâ belirsiz olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Özgür Devrim Üstüner’in CHP’ye geçişi, önümüzdeki seçim dönemlerindeki dinamikleri etkileme potansiyeline sahip bir hamle olarak göz önünde bulunduruluyor. Kamuoyu, bu siyasi dönüşümü yakından takip ederken, Üstüner’in CHP içindeki rolü ve parti politikalarındaki etkisi merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.