Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Öğretmenler Günü Maltepe’de Coşkuyla Kutlandı

Öğretmenler Günü Maltepe’de Coşkuyla Kutlandı
26 Kasım 2018 23:24 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2018 23:50
434

24 Kasım Öğretmenler günü Maltepe’de düzenlenen etkinlik ile kutlandı. Maltepe Orhangazi Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘Ülkenin bugünkü seviyeye gelmesinde en büyük emek ve çaba sizlerin olduğu gibi, daha güçlü, güzel ve müreffeh Türkiye de sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenin önemini vurguladı.

Maltepe Orhangazi Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak bunu sizlere borçluyuz

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘Bir 24 Kasım’da daha sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Çünkü bu ülkenin bugünkü seviyeye gelmesinde en büyük emek ve muhabbetlerimle çaba sizlerin olduğu gibi, daha güçlü, güzel ve müreffeh Türkiye de sizin eseriniz olacaktır.

Ben buraya sizlere Maltepe adına  minnettarlığımızı ifade etmek için çıktım. Öğretmenlerimizin her birimizin üzerinde çok büyük hakları var. Toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak, bunu sizlerden sevmeyi, hoşgörüyü öğrenmemize borçluyuz. Öğrencilerinizin içindeki öğrenme aşkını tutuşturan, bilimi sevdiren, düşünmeyi öğreten, beyinlere bilgi, gönüllere sevgi koyan sizlersiniz. Hani Yahya Kemal “Anneni mi çok seviyorsun, öğretmenini mi sorusuna cevap veremedim” diyor ya, işte sizi öyle seviyoruz. Elbette en iyi sizler bilirsiniz ki, sevgi olmadan öğrenme olmaz. Bir çocuğun gönlüne girmeden kafasına girmek zordur.

Atatürk, “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demişti. Yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizden istirhamımız şudur: Bu güzel ülkemizin yarınlarının daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh olabilmesi için, yeni nesillerin; Düşman oyunlarına gelmeyecek kadar bilgili ve bilinçli, hiçbir meselenin sokakta, nefretle, kavgayla çözülmeyeceğini anlayacak kadar seviyeli, vatanın birlik ve bütünlüğünün önemini kavrayacak kadar şuurlu ve ferasetli, hepsinden önemlisi, faydalıyı zararlıdan ayıracak kadar ölçülü ve aklını kullanan, ve herkese ve her varlığa sevgi ve şefkat gösteren, medeni insanlar olarak yetişmesi şarttır ve işte bu ağır yük, ailenin, devletin, toplumun ama en başta ve en fazla öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Bu kutlu görevi lâyıkıyla yapmış ve yapacak olan sevgili öğretmenlerimize selam olsun.

Bu samimi duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü gönülden kutluyorum. Başta Baş Öğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılıp ebediyete göçmüş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Güzel vatanımızın çeşitli köşelerinde görevlerini aşk ve fedakârlıkla yaparken, insanlıktan nasibini almamış hainler tarafından şehit edilen öğretmenlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, mekânları cennet olsun diyorum. Emekli öğretmenlerimize Allah’tan sağlıklı, huzurlu bir ömür, çalışan öğretmenlerimize başarılar ve işlerinde kolaylık dileklerimle şükranlarımı arz ediyorum’ dedi.

Öğretmenlik En Kutsal Meslektir

Kürsüye gelerek konuşmasını yapan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, ‘Eli öpülesi öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyorum. Daha nice güzel günlerde siz değerli öğretmenlerimizin güzel hizmetler ile öğrencilerle buluşmasını diliyorum. Öğretmenlik en kutsal meslektir. Ne mutlu ki yüce rabbimiz bizleri böyle güzel bir görev ile görevlendirmiş, böyle bir imkânı bizlere vermiş. Bunun şuurunda ve bilincinde olarak siz değerli arkadaşlarımdan, öğretmenlerimizden geleceğimizin teminatı olan  yavrularımızı en güzel şekilde yetiştireceğinize inanıyorum.  Atatürk’ün dediği gibi, ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ bu güzel eserleri sizlerden bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanımızın yayınladığı 2023 vizyonunu iyi incelemenizi istirham ediyorum. İnşallah çok daha güzel şeyler olacak’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da kutlama mesajının okunduğu programda kısa video gösterimi, oratoryo gösterimi ile birlikte solo şarkılar  dinletisi sunuldu.

Programın son bölümünde emekliliğe ayrılan öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi.

Program sonunda Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Adnan Kahveci Ortaokulu’nu gezerek yetkililerden okul ile ilgili bilgiler aldı. Dallı, özellikle Robotik kodlama ve Matematik sınıflarının çok güzel olduğunu söyledi. Böyle sınıfların her okulda olması temennisinde bulundu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.