Dolar 32,3239
Euro 34,8268
Altın 2.392,29
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Metin Külünk, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı ile Görüştü

Metin Külünk, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı ile Görüştü
12 Aralık 2023 17:53 | Son Güncellenme: 12 Aralık 2023 21:06
324

HABERMAX.Bugün, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Metin Külünk, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Külünk, esnafın sorunlarını dinleyerek mahalle bakkallarının zor durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Külünk, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, kendi geçmişine atıfta bulunarak, “Ben de bir bakkal çırağı olarak sokak arasındaki bakkal amcalarımızı özledim. Evlerinin anahtarını, çocuklarını, her şeyini bakkal amcalarına emanet eden bizler gerçekten mahalleler arasında sıkışmış bakkallarımızı çok özledik.” dedi. Ancak, zincir marketlerin ve büyük alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmasıyla sokak arasındaki bakkal kültürünün zayıfladığını ve buna karşı çıkarak, mahalle bakkallarını koruma altına almak istediğini ifade etti.

Başkan Taşçı, ayrıca, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Metin Külünk’ün, bakkalların ve esnafın sorunlarına duyarlı olduğunu ve çözüm odaklı projeler sunduğunu belirtti.

Görüşme sırasında Metin Külünk, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı ile bakkalların yaşadığı zorlukları konuştu. Başkan Taşçı, “Bakkal gerçekten zor durumda, kazançları zaten kısıtlı. Üstüne üstlük bir de fırıncılarla başları dertte; çeteleşme, sözleşme zorluğu yaşanıyor. Fırıncı esnafı bakkallara ekmeği benden al, e tamam alıyoruz diyelim ki vatandaş ekmeği beğenmedi, değiştirme kalksan fırıncı müsaade etmiyor. ‘Benden başka kimseden ekmek alamazsın’ diyor, hepsi de sözleşmiş gibi. Diğer fırıncılar da ‘Sen o fırından ekmek aldığın için ben sana ekmek veremem’ diyor. Bu durum bakkal esnafını zor durumda bırakıyor.” şeklinde konuştu.Ümraniye Belediye Başkan Danışmanı Selamet Aygün’e Büyük Suçlamalar: Zincir Market Furyası İddiaları Ortaya Atıldı

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, bugün yaptığı açıklamalarda, Ümraniye Belediye Başkanı danışmanı Selamet Aygün’e ciddi suçlamalarda bulundu. Taşçı, Aygün’ün, zincir market furyasının başlangıcında rol oynadığını ve mahalle esnafını olumsuz etkileyen bu durumun sorumlusu olduğunu iddia etti.

Başkan Taşçı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Selamet Aygün, Ümraniye Belediye Başkanı danışmanı olarak görev yapıyor, ancak kendisi zincir market furyasının ilk tetikleyicisi. Mahalle esnafını zor durumda bırakan, bakkalların rekabet gücünü azaltan bu durumun sorumlusu Aygün’dür. Kendisi, zincir marketlerin yayılmasında etkin rol oynamış ve mahalle bakkallarının yok olmasına sebep olmuştur.” dedi.Selamet Aygün’den henüz bir açıklama gelmezken, bu iddialar Ümraniye’de siyasi gelişmeleri yakından takip edenleri şaşırtan bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Detaylı bilgiler ve gelişmeler için takipte kalın.

Metin Külünk, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak bakkal esnafının ve mahalle esnafının sorunlarına duyarlı olduğunu ve çözüm odaklı projeler sunduğunu ifade etti. İddiaların ardından Külünk, “Bu sorunları çözmek, mahalle esnafını korumak için aday adayı olarak projelerimizi hayata geçireceğiz. Halkımıza hizmet etmek için buradayız.” dedi.

Toplantı sonrasında Metin Külünk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İnşallah belediye başkan adayı olursam büyük projelerimiz var. Şimdi değil, o zaman açıklayacağım.” dedi. Ayrıca, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Metin Külünk, Ümraniye bakkalları ve mahalle esnafı ile daha sık bir araya gelerek, çözüm odaklı projelerini paylaşmaya devam ediyor. Detaylı bilgiler ve gelişmeler için takipte kalın.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.