Dolar 32,2268
Euro 34,7874
Altın 2.428,72
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Meteoroloji, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları için uyarıda bulundu,

Meteoroloji, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları için uyarıda bulundu,
8 Şubat 2020 19:04 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2020 19:05
421

AHA.Meteoroloji, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde yoğun kar beklediğini bildirdi. İşte 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu,İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun Doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

EDİRNE -7°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL -2°C, 4°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde doğusu kar yağışlı

KIRKLARELİ -8°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ -4°C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; İç Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

A.KARAHİSAR -9°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR -2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA -4°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Adana, Antalya, Hatay ve Mersin 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

ADANA 2°C, 7°C

Çok bulutlu

ANTALYA 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA 9°C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

ANKARA -7°C, -1°C

Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -8°C, -3°C

Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

KAYSERİ -16°C, -5°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

SİVAS -15°C, -8°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; bu akşam saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

BOLU -8°C, -3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DÜZCE -4°C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KASTAMONU -9°C, -3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK -2°C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

GÜMÜŞHANE -16°C, -9°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

SAMSUN -2°C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

TOKAT -7°C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

TRABZON -1°C, 1°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden, batısında kuzeyli yönlerden fırtına ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ELAZIĞ -5°C, -3°C

Çok bulutlu

ERZURUM -18°C, -11°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA -8°C, -2°C

Çok bulutlu

VAN -9°C, -5°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların Siirt’in doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kesimlerinde güneyli yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 9 Şubat 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

DİYARBAKIR -5°C, 0°C

Çok bulutlu

GAZİANTEP -7°C, 1°C

Çok bulutlu

SİİRT -5°C, -1°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA -2°C, 2°C

Çok bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL

Doğu Karadeniz’in doğusu ile Akdeniz’de fırtına; Doğu Karadeniz’in batısı ve Güney Ege ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Batı Karadeniz’in doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu ilk saatlerde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Doğu Karadeniz’de 2,0 ila 3,0m, doğusu 3,0 ila 4,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’de 1,5 ila 2,5m, güneyinde 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Doğu Akdeniz’in doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, Orta Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), Batı Akdeniz’in doğusunda 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı; Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) yer yer 7 (60 km/sa), yarın öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf olacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.