Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Marmaris Belediyesi’nde Atama Tartışmaları

Marmaris Belediyesi’nde Atama Tartışmaları
19 Temmuz 2024 17:14 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2024 14:56
1.291

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) birçok yerel seçimde 1. parti olmasına rağmen, bazı belediyelerde AKP’lilerin hala önemli konumlarda görev yapması tepkilere neden oluyor. Bu durum, birçok kişi tarafından AKP’nin CHP’li belediyelerde farklı bir tutum sergileyeceği fikrini akıllara getiriyor.

Marmaris Belediyesi’nde Atama Tartışmaları

Marmaris Belediyesi’nde, geçen dönem belediye başkanı sekreteri olarak görev yapan ve daha sonra sözleşmeli memurluk statüsüne geçerek özel kalem müdürlüğüne vekaleten bakan Seda Kopar’ın, yeni belediye başkanı tarafından özel kalem müdürlüğüne asaleten atanması, belediye personeli ve halk arasında tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’yi desteklediği bilinen Seda Kopar’ın, belediyedeki yeni görevine atanması, bazı çevrelerce siyasi kayırmacılık olarak nitelendiriliyor.

Marmaris’te Hortumlama

Marmaris‘te özellikle CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Gökhan Zeybek‘in, birkaç gün önce iddialara göre belediye ile menfaat ilişkisi bulunan ve Marmaris’i hortumlayan bir iş insanının özel arabası ile taşınması tartışmaları daha da alevlendirdi.

Belediye çalışanları ve Marmaris halkı, bu tür atamaların ve ilişkilerin kamu yönetiminde şeffaflık ve tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi. Bir belediye çalışanının siyasi tercihlerinin görevine yansıması ve üst düzey yetkililerin özel çıkar ilişkileri içinde bulunması, etik ve yasal açıdan ciddi sorunlar doğuruyor.

Marmaris Belediyesi yetkililerinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, yaşanan bu gelişmeler, yerel yönetimlerdeki atama ve görev dağılımının daha şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yapılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Kamuoyunun tepkisi ve bu tür olayların artması, yerel yönetimlerin daha dikkatli ve tarafsız davranmasını zorunlu kılıyor. Marmaris halkı, belediyeden konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama bekliyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.