Dolar 32,5153
Euro 34,8139
Altın 2.426,22
BİST 9.699,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Marketten aldığı 1 adet patlıcanın fiyatını açıkladı, zamlara ateş püskürdü

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP hükümetinin kötü yönetimi nedeniyle yaşanan hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Sarayın keyfi yerinde ama vatandaş nasıl geçinecek?” diye sordu. Elektrik faturalarının 2’ye, 3’e katlandığını, akaryakıta zam üzerine zam geldiğini hatırlatan Karaca, basın açıklaması için Kent Meydanı’na gelirken satın aldığı sebzeleri göstererek, “Şimdi alışveriş yaparak geldik, faturası elimizde. 1 adet kabak 10,49 TL, 1 adet dolmalık biber 3,32 TL, 1 adet sivri biber 1,30 TL, 1 adet patlıcan 5,98 TL… Zam yaptık diye övünüyorlar, zamlı maaş vatandaşın cebine girmeden eridi gitti. Bu vatandaş nasıl geçinecek?” diye sordu.

KARACA: “BU ÜLKEDEKİ EN AĞIR EKONOMİK BUHRANI YAŞIYORUZ”

Karaca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“AKP iktidarının sonu yakın, bunu biliyoruz, bu ülke tarihinin en büyük ekonomik buhranlarından birini yaşıyor. Kriz demiyorum, yaşanan buhrandır. Bakınız bizim yaş grubumuzdakiler bilir, 98 dahil birçok krizi gördük, bu kadar kontrolsüz fiyat artışlarıyla böylesine ağır bir kriz yaşanmadı. Bakın TÜİK, kökü Osmanlı’ya dayanan, 130 yıllık, rakamlarına herkesin güvendiği bir istatistik kurumuydu. Öylesine bir yandaş kuruma çevirdiler ki, AKP’nin ilçe merkezine döndü. Liyakatsiz kadrolarla AKP’nin istediği rakamları vermeyi marifet saydılar. Emin olun, TÜİK’in kendi idarecileri dahi o rakamların gerçek olmadığını biliyor. TÜİK’i böylece işlevsizleştirdiler.”“ELEKTRİK FARURALARI 2’YE 3’E KATLANDI”

“Zamlar canımızı yakıyor. Zam şampiyonu elektrik oldu. Kira kadar elektrik faturası geliyor. Ben kendi işyerimden biliyorum, 3 bin, 3 bin 500 lira gelen elektrik faturası 8 bin 100 lira geldi. İnanılmaz bir artış belimizi büküyor. En temel ihtiyacımız ekmek, çok acı bir gerçek, ekmeğin hammaddesi dışarıdan geliyor. Yıllık milyonlarca ton rekolte kaybımız var. Rusya buğday ihracatını kesse burada biz aç kalacağız. Bu ülkenin çiftçisi üretmiyor, üretse zarar ediyor. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik, bu ülke artık ithalat cenneti oldu. 7 tane gübre fabrikasını sattı AKP iktidarı. Kanada’dan kırmızı mercimek ithal ediyoruz, 10 bin kilometreden geliyor, 10 tane el değiştiriyor, herkes para kazanıyor, toptancı kâr ediyor ama bizim köylümüz ürününü alıp 10 kilometre mesafedeki hale götürdüğünde zarar ediyor. İşte AKP’nin ülkeyi getirdiği durum budur.”“1 ADET KABAK, 10 LİRA 49 KURUŞ”

“Beş dakika önce marketten aldım, fişi burada, 1 adet kabak 10 lira 49 kuruş. 1 adet patlıcan 5 lira 98 kuruş. Şu biber, 1 adet 3 lira 32 kuruş. Bu ülkede artık çarklar dönmüyor. Pazar fiyatları ortada. Bu ülkenin toprağı çoraklaşıyor, çiftçi üretemiyor. Bursa’da CHP döneminde kurulan BESAŞ var. BESAŞ Bursa’nın ekmeğinin yüzde 25’ini üretme kapasitesine sahip. Bunu gündeme taşıdım, sanki fırıncılar CHP’ye karşıymış gibi algı yaratmaya kalkıştılar. BESAŞ’ın yönetim kuruluna baktığımızda tam bir arpalık. Fırının f’sini bilmeyen AKP’li ilçe başkanları yönetim kurulunda, bir de liyakatsiz genel müdürü var. BESAŞ’ı zarar ettirdiler. BESAŞ kuyruk bekleyen vatandaşa değil, yemek şirketlerine, fabrikalara ekmek veriyor. Misyonunu yapmıyor, yandaş şirketlere ekmek veriyor. Bu yolsuzluğa da dur diyeceğiz. Sandık geliyor, önce genel seçim, ardından da yerel seçim var. Günü geldiğinde açıp bakacağız, tek tek ilan edeceğiz, kimler BESAŞ’ın ekmeğini 2 liradan almış, yemek verdikleri şirketlere kaça fatura etmişler açıklayacağız.”“BURSA’NIN TRAFİK SORUNUNU, MAZOTA ZAM YAPARAK ÇÖZDÜLER”

“Bursa Büyükşehir’in liyakatsiz bir başkanı var. Görev süresi içinde başlayıp bitirdiği bir iş yok. AKP’nin elindeki tek büyükşehir Bursa değil mi? Dedi ki Alinur Aktaş, 2 yıl içinde Bursa’da trafiği sorun olmaktan çıkaracağım. Afişlere yazdılar mı? Yazdılar. Sözünü tutamayınca Sayın Cumhurbaşkanı devreye girdi, Alinur Aktaş sözünün altında kalmasın diye mazot 15 lira oldu, yarın 15 lira olacak, Bursa’nın trafik sorunu da kökten çözülmüş olacak.”KAYIŞOĞLU: “SARAY SEBEP, İŞSİZLİK SONUÇ”

İl Başkanı İsmet Karaca’nın söz verdiği CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konuşmasına, mutfakta, markette yangın olduğunu belirterek başladı.

Anayasa değişikliğiyle “tek adam” rejimine geçilmesinin ardından, ülkede istikrarsızlık yaşandığını belirten Kayışoğlu, “Hepimiz markete gidiyoruz, çarşı-pazara gidiyoruz, sadece yüzde 48 artış olan ürün gördünüz mü? Her şeyin fiyatı 2-3 kat arttı. Saray sebep enflasyon sonuç, Saray sebep yoksulluk sonuç, Saray sebep pahalılık sonuç, Saray sebep işsizlik sonuç. Yönetemiyorsunuz, hemen sandığı getirin, hemen seçim diyoruz. Geliyor gelmekte olan, hiç kimse umudunu yitirmesin! İlk seçimden sonra Millet İttifakı ile bu ülkeye güveni, adaleti, istikrarı, refahı ve adil yaşamayı getireceğiz” şeklinde konuştu.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.