Dolar 32,3854
Euro 34,7876
Altın 2.435,15
BİST 9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Mardin büyükşehir belediyesine operasyon

Mardin büyükşehir belediyesine operasyon
19 Ağustos 2019 08:55 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2019 08:59
529

AHA.Sabah saatlerinde Mardin Büyükşehir Belediyesine yapılan son dakika operasyonunda İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardın Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Mardin valisi olarak görev yapan Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandı, bu gelişmelerden sonra Mustafa Yaman kimdir ve nereli sorusu en çok araştırılan konular arasında

1961 yılında Çorum’da doğan Vali Mustafa Yaman, Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine yapılan terör operasyonu sonrasında vekaleten Mardin Belediye Başkanlığına atandı. Bu gelişmelerden sonra sabah saatlerinde vatandaşlar Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Vali Mustafa Yaman kimdir ve nereli sorusunun cevabını araştırıyor.

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ATANAN MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.

1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika’da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.

İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği, Giresun Valiliği, Kırklareli Valiliği ve Balıkesir Valiliği görevlerinde bulundu.

Mustafa Yaman 30,05,2016 tarih ve 2016/8864 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Mardin Valiliği görevine atandı.

Avukat Gülseren Hanımla evli olup 1 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.