Dolar 32,5044
Euro 34,6592
Altın 2.477,33
BİST 9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

MALATYA ATATÜRK ANITININ ÇEVRESİ YENİLENDİ

MALATYA ATATÜRK ANITININ ÇEVRESİ YENİLENDİ
30 Mayıs 2021 20:50 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2021 20:53
264
AHA.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atatürk Anıtı ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Bu alanda yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan aldığımız olur sonrasında çalışmalarımızı başlattık.”
ATATÜRK ANITININ HER İKİ YANINDAKİ YÜKSELTİLER KALDIRILDI

Atatürk Anıtının bulunduğu alanda çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Gürkan, “Atatürk Anıtının bulunduğu alanın her iki yanında yükseltiler bulunmaktaydı. Bu yükseltilerden dolayı burada maddi hasarlı kazalar meydana gelmekteydi. Bu kazalarda vatandaşlarımız nezdinde olumsuzluklara neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna bu bölgede yaşanan olumsuzluklar ve kazalarla ilgili olarak görselleri göndererek çevresinde bulunan yükseltilerin kaldırılması talebinde bulunduk. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından buradaki yükseltilerin kaldırılması yönünde karar verildi. Alınan kararın akabinde bu alanda çalışmalarımıza başladık. Anıtın her iki yanında bulunan yükseltiler kaldırılarak çelenk sunum alanını yeniledik. Yeni tören alanını yapana kadar çelenk sunum törenlerini mevcut alanda yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuzuz protokol neticesinde Ticaret Lisesi ve eski Öğretmen Evi’nin bulunduğu alan Belediyemiz tarafından alındı ve tören alanı olarak düzenlenecektir. Bunun karşılığında ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir okul yapılacak.  Yeni tören alanının altı otopark üst kısmı ise resmi törenlerin yapılacağı nezih bir alan olarak düzenlenecektir. Yeni tören alanı ile birlikte daha önce törenler sırasında kapatılan yollar artık kapatılmayacak ve vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyetlerde ortadan kalkmış trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olunacaktır. Yapmış olduğumuz çalışmaların Malatya’mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.