Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

LİSELİ GENÇLERİN PROJELERİ TOBB PROJEKTÖR İLE HAYATA GEÇİYOR

LİSELİ GENÇLERİN PROJELERİ TOBB PROJEKTÖR İLE HAYATA GEÇİYOR
9 Haziran 2023 13:25
119

HABERMAX.”Projeni Hazırla, Takımını Kur, TOBB PROJEKTÖR ile Hayata Geçirelim” sloganıyla  girişimcilik ekosistemine lise öğrencilerini de kazandırmayı amaçlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu; İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle bu yıl ‘TOBB Projektör’ projesinin ikincisini hayata geçirdi. Girişimcilik kültürünün liselerde gelişmesini amaçlayan proje; gençlere projelerini veya iş fikirlerini hayata geçirme imkanı sunuyor. 

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu tarafından girişimci gençlere destek olmayı amaçlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen TOBB PROJEKTÖR projesi kapsamında, İstanbul’da eğitim veren resmi ve özel tüm liselere ulaşıldı.

Okullar tarafından yoğun talep gören projeye, 10 farklı odak alana yönelik yapılan 613 başvuru, 45 kişiden oluşan proje değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilerek ilk 50 proje belirlendi. Finale kalan 50 projede yer alan yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmene İstanbul Sanayi Odası’nda  ‘Girişimcilik Eğitimi ve Deneyim Paylaşımı’ adıyla eğitimler verildi.

Finalist takımlar almış oldukları eğitimler çerçevesinde; girişimcilik faktörlerini mevcut projelerine uygulayacak ve projelerini son haline getirecekler. TOBB, yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen ilk 10 projenin öğretmen ve öğrencilerini; akademisyenler, yatırımcılar, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile buluşturup fikirlerin ürün ve hizmete dönüşüp ticarileşmesine katkıda bulunacak.

HASAN BÜNÜL: ‘ÜLKEMİZİ GURURLANDIRACAK ŞİRKETLER KURULACAK’

Gençlerin kendilerini her zaman yanlarında hissedeceklerini belirten TOBB İstanbul Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hasan Bünül proje hakkında ‘Bu proje ile ülkemizde yeni girişimcilerin oluşması, toplumda farkındalık yaratacak projelerin ticarileşmesi ve uluslararası alanda ülkemizi gururlandıracak şirketler kurulması sağlanacak’ dedi.

LEVENT YAZICI: ‘ÜRETEN BİR NESİL İÇİN KATKI SAĞLIYORUZ’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise ‘TOBB Projektör Projesi ile girişimcilik kültürünü öğrencilerimize kazandırarak, düşünen, araştıran, analiz eden ve üreten bir nesil oluşmasına katkıda bulunmak öncelikli hedefimiz’ dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.