Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Koronavirüs’ü fırsat bilip ağaç kesimi yaptılar Ağaç kesimine bölgede bulunan köylüler karşı çıktı.

Koronavirüs’ü fırsat bilip ağaç kesimi yaptılar Ağaç kesimine bölgede bulunan köylüler karşı çıktı.
1 Nisan 2020 22:47 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2020 22:48
650

AHA.Bölgede 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Meyra Madencilik şirketinin bakır-kurşun-çinko maden ocağı genişletme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz gün ağaç kesmesine başlamış köylüler ağaç kesiminin yapıldığı bölgede eylem yaparak ağaç kesimine engel olmaya çalıştı.

Ağaçları, tarım alanlarını yok etmek için yolu kestiler

Ağaç kesiminin yapıldığı bölgeye gitmek isteyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sercan Çelik köy yoluna giden yolun güvenlik güçleri tarafından kesildiğini söyleyerek; “Koronavirüs salgınından vatandaşı korumayan AKP yönetimi, maden şirketini korumak için yollara barikatlar oluşturmuş. Yenişehir ilçesi Barcınlı ve Kirazlıyayla köylerine giden yollar güvenlik güçlerince kesilmiş.
Emniyet mensupları maden şirketi işlerini rahat yapsınlar, ağaçları, tarım alanlarını yok etmek, köylülerin yaşam alanlarını bitirsinler diye burada bekliyorlar. Yana koronavirüsten dolayı halkın izolasyonunu veya bir karantinadan dolayı burada beklemiyorlar. Biz bu zihniyeti yakından tanıyoruz. 18 yıldır bu ülkenin dağını, toprağını, taşını yağmalayan, talan eden, yandaşlarını zengin eden zihniyet. Bugün bütün dünya ölümcül bir hastalıkla uğraşırken, birkaç gün önce İstanbul’da Kanal İstanbul ihalesi, Nurhak’ta HES, Pamukkale Üniversitesi’nde atalık tohumlarımızı, yerel tohumlarımızı savunan hocalarımıza uygulanan şiddet ve bugün burada Yenişehir’de Barcın ve Kirazlıyayla’da Meyra denen bir şirketin çinko, bakır çıkaracağım, zengin olacağım diye yağma ve talan ettiği ağaçlarımızın, topraklarımızın ve köylerimizin korumasını yapmaya gittiğimiz yerde bizim yolumuz kesiliyor. Halkın yolu kesiliyor. Halka ‘madenciler istediğini yapar’ deniliyor. Ne yazık ki iktidar bir kez daha ‘benim için koronavirüs önemli değil, koronavirüsten ölüm önemli değil, benim için kar, rant, madem önemli. Bu nedenle ben korona morona tanımıyorum, asıl olan çıkardır, madendir, madeni çıkaran müteahhitlerdir, madencilerdir. Ben onların çıkarını düşünüyorum. Ben onları koruyacağım’ diyor.


Yani bir devletin, bir hükümetin ormanı, ağacı, köylüyü, tarım alanını koruması gerekirsen madenciyi koruyor. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ferman padişahın olabilir, bu topraklar bizim” dedi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.