Dolar 32,1901
Euro 34,9444
Altın 2.505,86
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Koronavirüs tehlikesi, bu kez Mobil Dünya Kongresi’ni vurdu

Çin’de ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgını, mobil endüstrisinin en önemli etkinliği olan ve İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC) de etkiledi.

Koronavirüs tehlikesi, bu kez Mobil Dünya Kongresi’ni vurdu
10 Şubat 2020 23:39
334

MWC’ye her yıl iştirak eden teknoloji firmalarından LG, koronavirüs salgınından dolayı bu yıl katılmayacağını bildirdi.

Konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendiren yazılı açıklama yapan Güney Kore merkezli çok uluslu şirket LG, MWC’ye katılmama gerekçelerini “çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin güvenliği ve sağlığının korunması” olarak duyurdu.

LG, çalışanlarının uluslararası yolculuklarına kısıtlama getirerek, virüse maruz kalma riskini en aza indirdiğini vurguladı.

Çin firması ZTE ise MWC’de stant açacağını ancak basın toplantısı gibi bazı etkinliklerini iptal ettiğini bildirdi.

Dünyadaki en önemli mobil teknoloji fuarı olan ve birçok firmanın yeni ürünlerini tanıttığı MWC’ye 200’den fazla ülkeden 100 binden fazla profesyonel katılımcı geliyor.

Barselona’da 24-27 Şubat’ta düzenlenecek MWC için İspanyol hükümeti de özel önlemler alacak. Koronavirüs salgınına karşı bakanlıklar arası koordinasyon komitesi kurulacağını söyleyen Sağlık Bakanı Salvador Illa, bu komitenin her gün toplanacağını ve gerekli acil önlemleri alacağını ifade etti.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.