Dolar 32,3450
Euro 34,8014
Altın 2.390,27
BİST 10.235,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

KONUK GAZETECİ YAZAR ETEM SEVİK YAZDI: İNSAN VE DOĞA BİRLİKTE DAHA GÜZEL

KONUK GAZETECİ YAZAR ETEM SEVİK YAZDI:  İNSAN VE DOĞA BİRLİKTE DAHA GÜZEL
16 Ekim 2023 12:16
111

HABERMAX.SEVGİLİ OKURLAR: İnsan önemli bir parçası olduğu doğa ile ilişkisinde doğanın tamamlayıcısı rolünü üstlenir. Bendenizde bu yazımı birbirine sadece dost olması gereken insan ve doğa ilişkisine ayırdım. Bunun içinde bendeniz bugün doğada iyi vakit geçirdim ve unsurları ile temas ettim, ürünlerinden topladım.

EFENDİM, kuşkusuz her şeyimizi doğaya borçluyuz. Yememiz, içmemiz, havamız hatta yaşam kaynağımız olan doğaya. Bu bakımdan insan ve doğa iki ayrılmaz dostlar. Her koşul altında da öyle olmalılar. Nitekim insan evladı doğumundan ölümüne kadar geçen sürede doğa ile doğrudan veya dolaylı ilişki içerisinde veya doğa ile içli dışlı olarak yaşamına devam eder. Ondan ötürü insan doğanın değerli bi parçasıdır.

GERÇEKTENDE İNSAN hangi milletten olsun, hangi coğrafyada ve nerede yaşıyor olursa olsun; En temel ihtiyaçlarından besin, dinlenme, barınma, huzur ile en önemlileri arasında olan hayatta kalmaktan başlayarak, toplum yaşamının sürekli olmasına değin bir anlamlı süreçte doğanın varlığına ve nimetlerine muhtaç olarak hayatını sürdürür.

BENDENİZDE BUGÜNÜMÜ doğa ile zaman geçirmeye ayırarak doğada bir günümü dinlenerek ve hoşça vakit geçirerek değerlendirdim. Dost doğanın bana çok olumlu katkıları oldu. Ağaçlar ve bitkilerle çevreli alanda misler gibi temiz havasını içime çektim, toprağına bastım, ağaçlarına dokundum, yemişlerinden topladım. Kısacası doğa ile temasım ve ilişkim dostaneydi ve anlatmaktan çok yaşanması gereken çok özeldi, çok başka bir değerdeydi.

YAZIMIN BAŞINDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ doğa ve insan birbirini tamamlayan iki büyük dosttur ve ayrılmaz kardeşlerdir. Bunun bilincinde olarak doğa ile olan bütün ilişkilerimizi bendenizin bugün yaptığı gibi doğanın dengesini gözeterek, saygı ve sevgi göstererek kendimize ve doğaya yalnızca faydalı olacak şekilde sürdürmeliyiz. Çünkü insan ve doğa birlikte uyumlu olduğunda yaşam dediğimiz mucize en güzel hâline kavuşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.