HABERMAX.OKURLAR: Her mevsim güzellikleri ve zorlukları ile gelir, yaşanır doğaya ve yaşamlarımıza misafir olur. Mevsimlerin değişmesi ile birlikte de ortaya değişiklikler gelir. Bu doğal durumu şöyle açıklayabilirim size; Yıl boyunca dünyanın dört bir yanında dört mevsimi yaşarız. Mevsimler kış, ilkbahar, yaz, sonbahar olarak sürer gider. Mevsimlerin hepsi de farklı hava sıcaklıklarını taşır ve bitki örtüsünün oluşmasını sağlar. Bu bağlamda mevsimlerin kendilerine has özellikleri ve doğada meydana getirdiği değişimler genel anlamda gözümüze şöyle görünür:
Kış: Diğer mevsimlere göre havaların en soğuk olduğu dönemdir. Bu mevsimde ağaçlar yapraklarını döker ve hayvanlar kış uykusuna yatarlar. Mevsimin en belirgin yağışı kar yağışları fazladır ve ayrıca yağmur yağış miktarı da yüksek olur.
İlkbahar: Soğuk kış mevsiminin ardından gelen bu mevsimde karlar erir, havalar ısınır, ağaçlar kendisine gelir ve mevsim süresince yeşerir. Kış uykusuna yatan hayvanlar da kış uykusundan bu mevsimde uyanır. Doğada canlılar üreme mevsiminde oldukları için çiftleşir ve çoğalırlar.
Yaz: Havaların en sıcak olduğu dönem yaz mevsimidir. Bahar mevsiminde ılık havada yağan yağmurlar ile olgunlaşan ağaçlar meyvelerini verir fakat su bulamayanları kurumaya başlar, su emmeye ihtiyaç hissederler. Gene nehirler ve göllerde su kaynakları azaldığından dolayı kurumaya başlar. Yaz yağmurlarına rağmen yağışın en az olduğu dönemdir yaz mevsimi.
Sonbahar: Kış ve Yaz arasındaki bu mevsimde yaz sıcaklıkları hızla düşer. Ve ağaçlar yapraklarını döker, kendisini kışa hazırlar. Yağmur yağışları da başlar.
Şimdi mevsim kış, dışımız üşürse de yüreklerimiz sıcak olsun diliyorum.