Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

KONUK GAZETECİ ETEM SEVİK YAZDI, YAKIN GELECEKTE TEKNOLOJİDE NELER YAŞANACAK?

KONUK GAZETECİ ETEM SEVİK YAZDI, YAKIN GELECEKTE TEKNOLOJİDE NELER YAŞANACAK?
31 Ocak 2024 12:57 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 12:59
99

HABERMAX. Değerli Okurlar: Her gün müthiş gelişmelere sahne olan ve her alanda çok hızlı gelişen teknolojinin yakın gelecekte nasıl bir hâl alacağı ve insanların önüne hangi yeni olanakları ve fırsatları getireceği hususu herkesin ilgi alanında olan merakla takip ettiği bir konu. Bugünkü yazımda bendenizde bu mühim konuya kendim penceremden baktım ve yanıtlarını aradım. Sizde benimle birlikte teknoloji uçuşuna katılın. Yakın bir zaman sonra gerçek olması yüksek bir ihtimal olan yeni teknoloji öngörülerine birlikte bakalım.

Geleceğin teknolojileri:
Yakın gelecekte en çok talep görecek teknolojilerin en başında, yapay zeka, robotik, bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti (IoT) gelecek. Bu teknolojiler birden fazla ve ayrı alanda devrim yaratabilecek potansiyele sahipler ve iş dünyasında ve toplum hayatında önemli bir rol oynayacakları düşünülüyor.

Teknolojideki son gelişmeler… Teknolojide öne çıkan ve belirgin hale gelen çalışma alanlarının en başta gelenleri arasında Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenimi (ML). Robotik Süreç Otomasyonu (RPA). Uç Bilişim. Kuantum Bilişim. Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR). 5G Teknolojisi. Verileştirme. Dijital Güven yer alıyor.

İleri teknolojiler:
İleri teknolojiler bölümünde İmalat Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Ağaç İşleri Endüstri Teknolojisi ve Enerji Sistemleri Teknolojisi olmak üzere dört farklı çalışma alanı bulunuyor.

En yüksek teknoloji ABD’DE: Teknolojide zirvede bulunan lider ülke 100 puan üzerinden 100 alan Amerika Birleşik Devletleri. Merkezi İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan IMD’nin Dijital Rekabet Gücü Endeksi ‘Bilgi’, ‘Teknoloji’ ve ‘Geleceğe Hazırlık’ başlıkları altında teknolojinin dev ülkesi olarak ABD’Yİ gösteriyor.

Gelecek 10 yılı şekillendirecek 5 teknoloji trendi: Robotlar, RPI (Pobot), 3D baskı, yapay zekâ, artırılmış, karma, sanal gerçeklik ve blockchain kullanımı teknolojide süreçleri sanallaştıracak. Ve ayrıyeten insanların, makinelerin ve yapay zekanın entegrasyonu demek olan Endüstri 5.0’a zıplanacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.