Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Kobani Davası Kararı: Demirtaş’a 42 Yıl, Yüksekdağ’a 30 Yıl Hapis, Bazı İsimlerin Tahliyesi ve Beraatı

Kobani Davası Kararı: Demirtaş’a 42 Yıl, Yüksekdağ’a 30 Yıl Hapis, Bazı İsimlerin Tahliyesi ve Beraatı
16 Mayıs 2024 23:22 | Son Güncellenme: 16 Mayıs 2024 23:23
152

HABERMAX. Son Dakika: Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden Kobani davasında son kararlar açıklandı. Mahkeme, Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a 30 yıl 3 ay, Ahmet Türk ve Emine Ayna’ya ise 10’ar yıl hapis cezası verdi. Ancak Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Dahası, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve Ayşe Yağcı’nın tahliyelerine karar verildi.
Selahattin Demirtaş’a 28 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kobani davası, 2014 yılında Suriye’nin kuzeyindeki Kobani olaylarına ilişkin olarak yürütülen bir soruşturma sonucunda açılmıştı. Davada, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer bazı isimler “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmak” gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

Kararın ardından, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın avukatları, hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundular. Demirtaş’ın avukatı, kararı “siyasi bir karar” olarak nitelendirdi ve temyiz sürecinin başlayacağını belirtti. Aynı şekilde, Yüksekdağ’ın avukatları da hükümetin siyasi bir operasyonunun sonucu olduğunu savundular.

Diğer yandan, bazı isimlerin tahliye ve beraat kararları, ailelerini ve destekçilerini sevindirdi. Ancak, hala devam eden hukuki süreç ve tartışmalar, Türkiye’nin siyasi atmosferinde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Bu kararlar, Türkiye’nin iç politik gündemine ve adalet sisteminin tartışılmasına yol açacak gibi görünüyor. Güncel gelişmeleri takip etmeye devam edin.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.