Dolar 32,2774
Euro 35,0865
Altın 2.475,98
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

KİRA HAGİ’nin KATILIMIYLA “ KÖKLER” AKM’de SERGİLENECEK

KİRA HAGİ’nin KATILIMIYLA “ KÖKLER” AKM’de SERGİLENECEK
5 Eylül 2023 19:01
76

HABERMAX.Hagi “Her zaman köklerimin güçlü olduğunu söyledim! İstanbul’a, çocukluğumun şehrine geri döndüm! Şimdi de Romen Kültür Günleri kapsamında “Kökler” isimli koleksiyonumdaki eserlerimin bir kısmı Atatürk Kültür Merkezinde sergileniyor.“

İstanbul “Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi, Romanya’nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanılığı’nın desteğiyle, 05-10 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde “Romanya Kültür Günleri” düzenliyor. Çeşitli kültürel etkinliklerden oluşan Romanya Kültür Günleri, Romanya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 145. Yılını kutlamanın yanı sıra, 2023 – Dimitri Kantemiroğlu Kültür Yılı vesilesiyle düzenleniyor.

5 Eylül’de (bugün) saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek olan İstanbul’da Romanya Kültür Günleri’nin açılışında, “Kökler” başlıklı Çağdaş Sanat Sergisi sanatseverler ile buluşacak. Açılış, sergiyi imzalayan tanınmış sanatçı Kira HAGI’nin katılımıyla AKM Tiyatro Fuaye alanında gerçekleşecek.

Sergi, sanatçının yaşadığı çeşitli ülkelerden esinlenen eserlerinden oluşan, bir önceki seri olan “Köklerinden Çıkarma Deneyi”nin bir uzantısıdır. Tamamını Romanya’da yapılan “Kökler”deki çalışmalar, siyah ve beyaz tonların ağırlıkta olduğu öncekilerin aksine, bu sefer renklidir. Kira Hagi, kişisel durumlarını güçlü bir şekilde uygulanmış, renkli ve canlı dokunuşlarla tuvaller kullanarak sunuyor. Bu fitomorfik görünümlerde yer alan belirgin ağaçlar, Romanya ve dünya mitolojisindeki eski bir sembol olan hayat ağacını çağrıştırıyor. Bize aynı zamanda, kalıtımın ve sürekliliğin bir örneği olan aile ağacını da hatırlatır. Resimlerin başlıkları Roma rakamlarıdır. Bunlar, Kira’nın Romanya’daki hayatındaki önemli anlara ve onu yaratmaya devam etmeye yönlendiren birçok sanatsal proje geliştirdiği döneme gönderme yapıyor. Çoğunlukla kendine gönderme yapan bu tabloların bir kısmı özel koleksiyonlarda yer alıyor.

Kira HAGI, Bükreş Uluslararası İngiliz Okulu’nda (IBSB) Sanat eğitimi aldı ve 2014 yılında Profesör Jane Broadhurst’un (Sanat Bölüm Başkanı) rehberliğinde CIE İleri Düzey Sanat ve Tasarım bölümünden mezun oldu. Aynı yıl New York Film Akademisi’nden burs kazandı ve üç yıl sonra Filmde Sahne Sanatları (BFA) alanında lisans derecesini aldı.

Sanatçı, sanata olan tutkusunu hem düzenleyerek hem de çok sayıda dikkat çekici sergiye katılarak gösterdi. 2018 yılında Romanya’daki IAKI Hotel’de “JOURNEY” isimli kişisel sergisini açtı. Ertesi yıl Eylül-Ekim 2019 tarihleri arasında Romanya’daki Galeria Alexandrai’de “EXPERIMENT DEZRĂDĂCINARE” sergisinde eserlerini sergiledi. Kira, 2021 yılında sanatsal eserlerini iki önemli sergide sergilemeye devam etti. “SOUNDOFSILENCE” Temmuz – Ağustos aylarında Romanya’da Galeria GALATECA’nın ev sahipliği yaptığı kişisel bir sergiydi. Daha sonra aynı yılın Eylül – Ekim aylarında Fransa’da Galerie Entree Des Artistes’de “REFLECTIONS” başlıklı karma sergide eserleri sergilendi.

23-31 Ekim 2021 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen 13. Floransa Bienali XIII’e katılımı, sanat kariyerinde özel bir an oldu. “yEternalFeminine” başlıklı sergi, çalışmalarını uluslararası bir izleyici kitlesine sunma fırsatı oldu ve yeteneği ve yaratıcılığıyla tanındı. Kira, 2022 yılında sanat alanında aktif olmaya devam etti. Ağustos ayında Romanya’da Kulterra Galerisi’nde “KALEIDOSCOPE” başlıklı karma sergiye katıldı. Ayrıca bir önceki sergisi olan “EXPERIMENTDEZRĂDĂNARE”den eserler seçilerek 29 Eylül – 9 Ekim 2022 tarihleri arasında Romanya Köylü Müzesi’nde sergilendi.

Kira, Ekim ve Kasım 2022 arasında Romanya’daki Senso Galerisinde “RADACINI / KÖKLER” başlıklı yeni bir kişisel sergi sundu.

Sanatsal biyografi, onun görsel sanat dünyasındaki çeşitli ve deneyimli yolculuğunu yansıtıyor, becerilerini ve yaratma tutkusunu vurguluyor. Sergileriyle sanatsal vizyonunu kamuoyuyla paylaşıyor ve kariyerini bu alanda geliştirmeye devam ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.