Dolar 32,2659
Euro 34,7491
Altın 2.402,68
BİST 10.279,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

KENT VE YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KENT VE YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Aralık 2018 01:29
595
AHA.Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen, Kent ve Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı.
Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; SHP Eski Genel Başkanı, Eski Dışişleri Bakanı ve Ankara Eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Devlet eski Bakanı Önay Alpago, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Başkanı Metin Ağırman ile çok sayıda CHP yöneticisi ve siyasi katıldı.
“Türkiye’nin İlk Metrosunu Biz Yaptık”
Dört oturumda gerçekleşen ve yaklaşık 8 saat süren çalıştayda, alanında uzman kişiler kent sorunlarını ve sosyal demokrat belediyeciliği konuştu. Çalıştayın konuşmacılarından Eski Dışişleri Bakanı ve Ankara Eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye’de belediyeciliğin ve kent sorunlarının geldiği noktayı anlattı. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki tecrübelerini aktaran Karayalçın, yerel yönetimlerde kent rantlarına asla izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Karayalçın, özetle şunları söyledi: “89-94 döneminde bizler Ankara’nın sosyal demokrat belediyecileri, önceki yıllarla karşılaştırılmayacak ölçüde Ankara tarihinin en büyük yatırım paketini uyguladık. 2.5 milyar dolarlık bir yatırım paketiydi. Bunun 1 milyar doları metro projesi için harcandı. Türkiye’nin ilk metrosunu biz yaptık. Ben bununla gurur duyuyorum…”
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.