Dolar 32,3835
Euro 34,7992
Altın 2.442,51
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Kemal Atatürk Sancaktepe ’de Saygı ile Anıldı

Kemal Atatürk Sancaktepe ’de Saygı ile Anıldı
10 Kasım 2020 15:54
661

AHA.Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 82. yılında tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe ‘de de düzenlenen törenle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla Sancaktepe tören alanında düzenlenen program, Protokolün Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Sancaktepe Tören Alanında düzenlenen çelenk sunum törenine Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Garnizon Komutanı Özgür Polat,   Sancaktepe Belediye Başkan V. Av. Ümit Şahin ile ilçe protokolü katıldı.
Tüm yurtta olduğu gibi saatler 09.05’i gösterdiğinde Sancaktepe ’de de hayat durdu.  Saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sancaktepe’ de 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Mustafa Öncel Kültür Merkezinde düzenlenen program ile devam etti.
Buradaki Anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini içeren selamlama konuşmasını Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Türkmen yaptı.

Programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker ve saygın bir liderdir.” dedi.

Kaymakam Adnan Çakıroğlu , ” Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin tanıklık ettiği üstün kabiliyetleri ve eşsiz liderliğiyle milletimizin içinde bulunduğu karanlıkları aydınlığa çevirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek askerlik hayatı gerekse devlet adamlığı süresince cesareti, kararlılığı ve tükenmez enerjisiyle ülkesine ve asil milletimize büyük hizmetlerde bulunmuş, şanlı tarihimizin altın sayfalarında ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir “ ifadelerini kullandı.


Kaymakam Çakıroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: ” Ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”
Sancaktepe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve Video gösterileri sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Ayrıca Öğretmenlerimiz tarafından oluşan koro da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirdi.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.