Dolar 32,8750
Euro 35,1744
Altın 2.430,73
BİST 10.585,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Keçiören Belediyesi, Türkçe Olmayan Tabelaları Kaldırma Kararı Aldı

Keçiören Belediyesi, Türkçe Olmayan Tabelaları Kaldırma Kararı Aldı
3 Mayıs 2024 17:45 | Son Güncellenme: 3 Mayıs 2024 17:49
99

HABERMAX. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yönetimi devralan CHP’li belediye, ilçede Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması kararı aldı. AKP’den CHP’ye geçen belediye, ilçenin sokaklarında yer alan ve Türkçe olmayan tabelaların kaldırılmasıyla ilgili bir adım atarak, yerel kimliği ve kültürel birliği güçlendirmeyi hedefliyor.

Keçiören Belediye Başkanı, Türkçe dışında dil kullanımının, ilçenin kimliği ve halkın günlük yaşamını olumsuz etkilediğini belirtti. Bu nedenle, ilçenin sokaklarında yer alan tabelaların Türkçe olmasını sağlamak için çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Kararın ardından, ilçe genelindeki işletmeler ve diğer kuruluşlar da Türkçe olmayan tabelalarını değiştirmek veya kaldırmak için harekete geçmeye başladı. Bu adımın, ilçenin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmesi ve yerel kimliğin korunması açısından önemli olduğu vurgulanıyor.

Keçiören Belediyesi, ilçenin sahip olduğu zengin kültürel mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına benzer adımları atmaya devam edeceğini belirtiyor. Bu kararın, ilçenin yaşam kalitesini artırmaya ve yerel kimliğini ön plana çıkarmaya yönelik bir adım olduğu değerlendiriliyor.

**Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’dan 3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlaması**

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde var olmasını savunan, kültürel mirasını koruyup geliştiren, geçmişte ve günümüzde ömrünü bu vatana adamış olan herkesin 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı.

Başkan Özarslan, Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhunun, ülkenin güçlenmesi ve gelişmesi için önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Türk milletinin kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmanın ve bu değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

3 Mayıs’ın Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı değerleri hatırlamak, bu değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Özarslan, tüm vatandaşların bu anlamlı günü en içten dileklerle kutladı.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın Türk milletinin birlik ve beraberliğini vurgulayan ve kültürel mirasına sahip çıkma çağrısı yapan bu mesajı, ilçe sakinlerinin ve Türk milletinin ortak değerlerine olan bağlılığını gösteriyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.