Dolar 32,5149
Euro 34,7866
Altın 2.418,99
BİST 9.670,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

KA-DER Başkanı Nuray Karaoğlu: TCMB tarihinde ilk kez kadın vizyonuyla yönetilecek

KA-DER Başkanı Nuray Karaoğlu: TCMB tarihinde ilk kez kadın vizyonuyla yönetilecek
9 Haziran 2023 21:39
97

HABERMAX.KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Başkanı Nuray Karaoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine Hafize Gaye Erkan’ın atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, TCMB’nin tarihsel olarak erkekler tarafından domine edildiğini ve Hafize Gaye Erkan’ın bu göreve gelmesinin bir ilke imza atacağını belirtti.

Karaoğlu, toplumsal hayatta ve ülke yönetiminde eşit temsil hakkını savunmanın KA-DER’in temel ilkesi olduğunun altını çizdi. Ve, “Kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması sürdürülebilir kalkınmanın teminatıdır” dedi. Karaoğlu, TCMB’nin yönetim kadrosunda kadın temsilinin güçlendirilmesinin önemli ifade etti.

KADINLAR LİDERLİK ALANLARINDA DAHA FAZLA YER ALMALI

Karaoğlu, “Hafize Gaye Erkan, liyakat açısından bakıldığında, önemli özelliklerinin olduğu görülmektedir. Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ BİR İMAJ

Karaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Hafize Gaye Erkan’ın TCMB Başkanlığına atanmasının Türkiye’nin uluslararası arenada güçlü bir imaj oluşturması açısından da önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bu tarihi atamayla, umuyorum ki Türkiye ekonomisi, kadınların yeteneklerine dayanan ve eşitlik ilkesini benimseyen bir vizyonla yönetilecektir. Kendisinin başarılı bir dönem geçirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.