Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C

İzmir’de Süt Devrimi

İzmir’de Süt Devrimi
17 Mart 2020 09:22
401
AHA.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı “Süt Kuzusu Projesi” 7.yılında. İlk yıl 1 milyon 142 bin litre süt ile başlayan dağıtımlar 2018 yılı sonunda  65 milyon litreye ulaştı.
 İzmir'de Süt Devrimi fotoğrafı 1

Süt Kuzusu uygulamasıyla 1-5 yaş grubunda çocuklar ayda bir 8 litre süt alıyor.
Sütler 62 ekiple 373 mahallede kapı kapı dolaşılarak 135 bin çocuğa dağıtılıyor. Süt Kuzusu, 2018 yılı sonunda kentimizde yaşayan 10 bin göçmen çocuğa da  ulaşmaya başladı.
Projenin kapsamının büyümesi ile birlikte 10 ekip önümüzdeki günlerde Torbalı, Menderes, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinin 96 merkez mahallesinde 20 bin çocuğa daha süt dağıtacak. Böylelikle Süt Kuzusu Projesi’nden yararlanan çocuk sayısı 155 bine çıkmış olacak.
 İzmir'de Süt Devrimi fotoğrafı 3
2007 yılından bu yana Tire Süt Kooperatifi’nden alım yaparak hem üreticiyi koruyan hem de çocuklara sağlıklı süt içiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Sütü projesi ile 2008–2012 yılları arasında, 250 okuldaki 220 bin çocuğa düzenli olarak süt dağıttı. Bu projenin daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez çalışmalarını 1-5 yaş grubu çocuklar için “Süt Kuzusu” adı altında sürdürmeye başladı.Yerel yönetim tarafından desteklenen Tireli süt üreticileri de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından “Dünyanın en iyi kırsal kalkınma modeli ödülü”ne layık görüldü.
 İzmir'de Süt Devrimi fotoğrafı 0
Sağlıklı Süt İçin Depolama ve Nakliye Desteği
İzmir, çiğ sütün “en sağlıklı koşullarda korunup taşındığı kent” ünvanını kooperatiflere 31 adet soğutma ve nakil tankı dağıtarak “soğuk zincir” oluşturmasıyla elde etti.
Aliağa, Bayındır, Bergama, Foça, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerine tanklar  3-5-6 ve 8 bin litre kapasitelerinde tank desteği verildi.
 İzmir'de Süt Devrimi fotoğrafı 3
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.