Dolar 32,5157
Euro 34,8762
Altın 2.432,52
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

“İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Eleştirilerine CHP Kanadından Gelen İlk Tepki”

“İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Eleştirilerine CHP Kanadından Gelen İlk Tepki”
28 Ağustos 2023 23:36
206

HABERMAX. Gürsel Tekin, Akşener’in CHP’yi hedef alan sözlerine yönelik şu ifadeleri kullandı: “Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder” cümlesini İYİ Parti aylarca tartıştı. Bugün Akşener’in CHP’ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı, biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP’nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara yanıt vermedi. Asla Akşener’i de ve İYİ Parti’deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir.”

Akşener’in öncesinde yapmış olduğu konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakı’na eleştirilerde bulunduğunu hatırlatalım. Gürsel Tekin, bu eleştirilere karşılık olarak, CHP’nin içindeki farklılıkların bile kamuoyuna taşınmadığını ve tartıştırılmadığını belirtti.

Türk siyaset sahnesindeki önemli gelişmelerden biri olarak karşımıza çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirileri sonrasında, CHP’den ilk tepki eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin tarafından dile getirildi. Akşener’in CHP’yi hedef alan sözleri, siyasi arenada yeni bir tartışma başlattı.

Akşener’in, Afyonkarahisar’da düzenlediği ‘Büyük Buluşması’ adlı etkinlikte Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunması, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun liderliğini sorgulayan ve CHP’nin seçimlerdeki performansını eleştiren Akşener’in sözleri, siyaset gündemini meşgul ederken, bu eleştirilere CHP cephesinden de ilk yanıt geldi.

Eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, bir televizyon kanalındaki canlı yayında Akşener’in sözlerini değerlendirdi. Tekin, Akşener’in CHP’yi hedef alan eleştirilerine yönelik olarak, CHP içerisinde yaşanan farklılıkların dahi kamuoyuna taşınmadığını ve tartıştırılmadığını ifade etti. Ayrıca, İYİ Parti’nin kendi içerisinde yaşadığı bazı konulardan örnekler vererek, eleştirilerin adil bir zemine oturtulması gerektiğine vurgu yaptı.

Gürsel Tekin, “Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder” şeklindeki cümlenin İYİ Parti içerisinde bile tartışmaları aylarca meşgul ettiğini belirtti. Bu bağlamda, Akşener’in CHP’ye yönelik eleştirilerini ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ifadelerini eleştiren Tekin, bu tür eleştirilerin CHP’nin hedef tahtasına oturtulması ve insafsızca yapıldığı görüşünü dile getirdi.

Gürsel Tekin, parti içindeki çeşitliliğin, farklı düşüncelerin ve görüşlerin dahi doğrudan kamuoyu ile paylaşılmadığını, CHP Genel Başkanı dahil ana kadrodaki yetkin isimlerin böyle konularda sessiz kaldığını vurguladı. Bu bağlamda, Akşener’in CHP’yi eleştirmesiyle ilgili olarak da aynı anlayışın devam etmesi gerektiğini ve adil bir değerlendirme yapılması gerektiğini savundu.

Akşener’in eleştirileri ve Gürsel Tekin’in bu eleştirilere verdiği tepki, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu. Siyasi rekabetin getirdiği bu tür tartışmaların, demokratik bir ortamda çeşitli görüşlerin ifade edilmesine olanak sağladığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Siyasi partiler arasındaki rekabet ve tartışmalar, demokrasinin işleyişinin bir parçası olarak değerlendirilmelidir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.