Dolar 32,3854
Euro 34,7876
Altın 2.435,15
BİST 9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

İstanbul’da İmamoğlu’nun Seçim Avantajları: İşte 6 Temel Faktör

İstanbul’da İmamoğlu’nun Seçim Avantajları: İşte 6 Temel Faktör
11 Aralık 2023 21:58
124

HABERMAX.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışma ekibi, ittifaksız bir seçimde İstanbul’u yeniden kazanması için altı önemli avantajı sıralıyor.

  1. İmamoğlu’nun Mevcut Belediye Başkanı Olarak Öne Çıkması: İstanbul’da mevcut belediye başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu, kentte tanınmış bir figür haline gelmiştir. Yürüttüğü projeler ve belediyecilik anlayışıyla İstanbul halkı arasında güven kazanmış durumda.
  2. İYİ Parti İle İttifak Desteği: Anketler, İYİ Partililerin büyük çoğunluğunun CHP ile ittifakı desteklediğini ve Ekrem İmamoğlu’na olan desteğin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu ittifak, İmamoğlu’nun seçmen tabanını genişletmesine yardımcı olabilir.
  3. Kürt Seçmende Selahattin Demirtaş Etkisi: İstanbul’daki Kürt seçmen üzerinde Selahattin Demirtaş’ın etkisi belirgin. Eğer Demirtaş’ın eşi aday olmazsa, İmamoğlu’nun Kürt seçmenden aldığı desteği koruma potansiyeli bulunuyor.
  4. Yoksul Kesimle İyi İlişki ve Adil Yaklaşım: İmamoğlu’nun yoksul kesimle kurduğu iyi ilişki, sosyal yardım bütçesini artırması ve partizan davranmaması, AKP’nin geniş seçmen kitlesinden daha fazla oy almasını sağlayabilir.
  5. İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun Ön Planda Olması: Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülke genelindeki tabloya karşın İstanbul’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olması, İmamoğlu için bir avantaj. Bu, CHP’nin İstanbul’daki genel tabloya olumlu bir etki yapabilir.
  6. AKP’nin Potansiyel Adaylarından Düşük Heyecan Yaratması: AKP’nin potansiyel adaylarının heyecan yaratmayan isimler olması, İmamoğlu’nun MHP seçmeninden de oy alabileceği bir seçim sürecine olanak tanıyor. Bu durum, İmamoğlu’nun seçmen tabanını genişletme potansiyelini artırabilir.

Sonuç: İstanbul’da yapılacak olan seçim öncesinde, İmamoğlu’nun bu avantajlarıyla birlikte etkili bir kampanya yürütmesi, seçimdeki başarısını artırabilir ve kentteki politik dinamikleri şekillendirebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.