302 delegenin bulunduğu ancak 205 delegenin  katılımıyla bugün gerçekleşen İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Kongresi büyük bir coşkuyla yapıldı. Yeniden oy çokluğu ile başkanlığa seçilen Ahmet Yılmaz güven tazeleyerek yeni yönetimle birlikte kaldığı yerden devam kararı aldı.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Yönetimi yeniden güven tazeledi.
Mevcut isim Ahmet Yılmaz, başkanlık görevine delegelerin oy çokluğu ile yeniden seçildi.
Kongre sonunda delegelere bir teşekkür konuşması yapan Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, gösterilen teveccühten ötürü tüm Yozgatlı hemşerilerine teşekkür etti.
Üç yıl önce devraldığı görevi hemşerilerine ve Yozgat’a faydalı olmak için mücadeleyle geçirdiğini söyleyen Başkan Yılmaz; “Gelecek nesillerimize güzel bir eser bırakmak ve faydalı bireyler yetiştirmek üzere çıktığımız bu kutlu yolda bizlere destek veren, dernek başkan ve üyelerimize, iş adamlarımıza ve beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
“Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta  farklı görüşler farklı düşünceler olabilir. Ancak bunlar bizim ayrışmamıza, bölünmemize sebep olacak şeyler değildir” diyen Başkan Yılmaz, “Farklılıklarımızın bizlerin zenginlikleri olduğunu bilerek ortak payda olan Yozgatlılık etrafında birleşip bütünleşmeliyiz.
Kurumsal bir yapı kurup düzensizlik, tertipsizlikten kaynaklı sitemleri ortadan kaldırıp düzen ve sistemin hakim olduğu bir federasyon yapısı kurmalıyız.
Bizler enerjimizi derneklerimize, hemşerilerimize, gelecek nesillerimize harcayacak, hoş bir seda hoş bir eser bırakmanın gayret ve azminde olacağız” dedi.
Yılmaz, “Kongremizi kendi evimiz olan Yozgatlılar Federasyonu’nda yapmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İstanbul’da ki Yozgatlıların baba ocağı olan federasyonumuza tüm hemşehrilerimin sahip çıkmasını ve birlikte daha ileri noktalara taşımalarını istiyoruz. Son olarak herkesin Yozgat için yapacağı bir şey vardır diyerek; genel kurulu selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.