Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin oy kaybı yaşadığını belirterek “Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz.

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin oy kaybı yaşadığını belirterek “Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz.
26 Ekim 2020 14:48 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2020 14:49
694

AHA.Tekin: Bu uygun şartlarda seçimi kaybedersek hesabını veremeyiz.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin oy kaybı yaşadığını belirterek “Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz. Bu uygun şartlarda önümüzdeki seçimleri kaybedersek bunun hesabını kimseye veremeyiz” dedi.

Tekin, Milliyet’e yaptığı açıklamada güven duyulan anketlere bakıldığında hoşa gitmese de CHP’nin oy kaybettiği sonucunun çıktığını belirtirken, 2020 yaz dönemi başlangıcından bugüne kadar geçen beş ayda yüzde 7’ye yakın bir oy kaybının söz konusu olduğunu kaydetti. Türkiye’nin mevcut tablosunu, “Ülke tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. 5.5 milyon genç ne çalışıyor ne de okuyor. Yüzde 76’sı yurtdışında yaşamayı tercih ediyor. Kovid-19 salgını tüm şiddetiyle sürüyor. Esnaf, çiftçi, memur, işçi, işveren kime bakarsanız dertli” sözleriyle değerlendiren Tekin, “Peki ana muhalefet CHP ve içinde bulunduğu Millet ittifakı neden oyunu artıramıyor?” diye sordu. Tekin, şöyle devam etti:

‘CHP bakkal değil’
“Her yerde kriz var ve muhalefetten oy artışı olmuyorsa demek ki bir sorun var. 2023’te ilk kez oy kullanacak Z Kuşağı mensubu gençlerin yüzde 78’i hiçbir partinin yeterli politika üretmediğini söylüyor. Z Kuşağı’nın oyunu almak için ne yapıyoruz? Son 18 ayda binlerce CHP üyesi istifa etti. Neden? ‘Yollarını ayıran fedakar yol arkadaşımıza gidelim gönüllerini alalım’ diyorum, kimseden ses yok. ‘Giden var, gelen var’ deniyor. CHP bakkal dükkanı değil. Giden yol arkadaşımız. Derdini dinlemek, gönlünü almak zorundayız. Bir kişiyi bile kaybedecek lüksümüz yok. Genel Merkez bu noktada inisiyatifi alıp görevini yerine getirmeli. İktidar gerilerken oyumuz artmıyorsa ne zaman oyumuz artacak? Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz. Bu uygun şartlarda önümüzdeki seçimleri kaybedersek bunun hesabını kimseye veremeyiz. Dünyayı yeniden keşfedecek değiliz. Milletin gönlünü alacaksınız. Tıpkı yerel seçimlerde olduğu gibi.”
“Millet umut arıyor” diyen Tekin, “Herkes dertli, terzide, ayakkabı ve telefon tamircilerinde yoğunluk var. Millet yıpranan elbisesine ayakkabısına yama yaptırıyorsa derin ekonomik kriz var demektir. Muhalefetin umut olması lazım. Genel Merkez’de oturarak zafer elde edilmez. Neden oy kaybediyoruz araştırılmalı. İktidarın yanında, en katı seçmenin olduğu yerlerde iyi oy oranına ulaştık. Demek ki vatandaşın CHP’nin kurumsal kimliği ile sorunu yok. Başka sorun varsa tespit edilmesi lazım” diye konuştu.

Kaynak-Gürsel Tekin

Paylaşın:
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.