Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İstanbul CHP İlçe Başkanları’ndan Ortak Basın Açıklaması: “Halkın İradesine, Demokrasiye ve Adalete Sahip Çıkıyoruz”

İstanbul CHP İlçe Başkanları’ndan Ortak Basın Açıklaması: “Halkın İradesine, Demokrasiye ve Adalete Sahip Çıkıyoruz”
27 Eylül 2024 22:57 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2024 23:04
94

HABERMAX. Biz, Türkiye’nin emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve Cumhuriyet’in kuruluşuyla bu mücadelenin taçlandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’daki 39 İlçe Başkanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik sürdürülen haksız yargı sürecini büyük bir hayal kırıklığıyla izliyoruz.

“Hukukun Üstünlüğüne Saygı

Deklarasyonda, yargının bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün korunmasının elzem olduğu vurgulandı. İlçe başkanları, İmamoğlu’na karşı yürütülen yargı sürecinin, kamuoyunda “Ahmak davası” olarak bilindiğini belirterek, bunun siyasi baskı aracı olarak kullanıldığını ifade etti. Yapılan açıklamada, bu tür süreçlerin, İstanbul halkının iradesine ve Türkiye’nin demokrasi inancına zarar vermeyeceği belirtildi.

“Adil Yargılanma Hakkı”

İlçe başkanları, adaletin bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini dile getirerek, yargı mensuplarına çağrıda bulundu. Açıklamada, “Milletle bağını koparmış ve günleri sayılı bir siyasi yapı için adınızı ve itibarınızı lekelemeyin” denildi. Ayrıca, hukuka aykırı bir kararın, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceği uyarısı yapıldı.

“Hiçbir Baskı Bizi Yıldıramaz”

Toplantıda, CHP’nin demokrasiye karşı her türlü girişime ve darbeci zihniyete karşı kararlılıkla duracağını yineleyen başkanlar, Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünü hatırlatarak, “Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, hiçbir hukuksuzluk bizi yıldıramaz, çünkü biz yılmayız!” ifadelerini kullandılar.

“Aydınlık Bir Gelecek İçin Mücadele”

Son olarak, İstanbul İlçe Başkanları, Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ekrem İmamoğlu’nun yanında duracaklarını ve mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini açıkladılar. Açıklamada, halkın iradesine olan bağlılıklarıyla, ülkenin her köşesindeki adalet ve demokrasi özlemini dile getirdiler.

Bu ortak deklarasyon, CHP’nin İstanbul’da nasıl bir strateji belirleyeceği ve İmamoğlu’nun desteklenmesi konusunda atacağı adımları gösteriyor. Başkanların bir araya gelerek yaptıkları bu basın açıklaması, partinin kararlılığını ve birlikteliğini pekiştirdi.

Sonuç

CHP İstanbul İlçe Başkanları’nın ortak açıklaması, hem yerel hem de ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Siyasi gözlemciler, bu tür deklarasyonların, partinin içindeki dayanışmayı güçlendirdiğini ve demokrasi mücadelesindeki kararlılıklarını pekiştirdiğini ifade ediyor.

Bu gelişmeler, CHP’nin İstanbul’daki siyasi mücadelesinin ve hukukun üstünlüğü konusundaki duruşunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Paylaşın:
ETİKETLER: ,
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.