Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

İBB GEMLİK BELEDIYESI’NDEN 200 TONA YAKIN ZEYTİNİ SATIN ALDI

İBB GEMLİK BELEDIYESI’NDEN 200 TONA YAKIN ZEYTİNİ SATIN ALDI
17 Ekim 2020 14:08 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2020 14:09
652

AHA.Zeytin ağacı ve onun meyvesi zeytin ile zeytinyağının, doğa ve insan sağlığı açısından önemi hepimizin bilgisi dahilindedir.
Buna karşın, zeytin üreticisi etkin ve yeterli desteklemeden yoksun bir yaşam sürüyor, yoksullukla savaşıyor.


Bu çerçevede 29 Eylül 2020 günü, Gemlik’in bazı bölgelerinde çok etkili olan dolu yağışı sonrası ürünün % 50 ila % 85’i kaybedildi.
Hemen akabinde, piyasada fiyatlar 2 TL’ye düştü, toplama giderini dahi karşılayamaz duruma düşen üretici perişan oldu.
Bu durumu gören Gemlik Belediye’miz derhal devreye girerek, piyasa fiyatının iki katı olacak biçimde, kilogramı 4 TL’den alıma girerek 200 tona yakın zeytin satın aldı.


16 Ekim 2020 günü, Bursa İl Başkanlığı’mızın daveti üzerine, tüm gün Bursa’da çalıştık ve bu kapsamda Gemlik’e yaptığımız ziyarette, üreticinin zeytin parasını, Belediye Başkanımız sayın Uğur Sertaslan ile birlikte, köy kahvelerinde üreticiye ödedik. Bu kapsamda, zeytin üreticisi köylünün, alın terinin karşılığını almaktan duydukları sevince tanık olmaktan büyük memnuniyet duydum.


Gemlik Belediyemiz, satın aldığı 200 tona yakın zeytini, bölgede bulunan bir işletmede, ücretsiz olarak soğuk sıkım işlemine tabi tutmuş ve çok kaliteli, erken hasat, 0,8 asit oranına sahip, 40 tona yakın zeytinyağı elde etti.
Bu süreçte, Gemlik Belediyemizden gelen talep üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz devreye girerek, bu çok kaliteli yağın bir kısmını satın almak suretiyle, Gemlik Belediyemizin mali yükünü hafifletti.


Şimdi, Gemlik’in erken hasat, 0,8 asit oranına sahip bu çok kaliteli yağın, İstanbul’lu tüketici ile buluşturulmasına sıra geldi.
Kır ve kent dayanışmasına dayalı bu çok güzel ve örnek işbirliği uygulamasından dolayı hem Gemlik hem İstanbul Büyükşehir belediyelerimizi kutluyorum.
Dayanışma Türkiye’yi güzelleştiryor, her şey çok güzel oluyor..

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.