Dolar 32,5509
Euro 34,8779
Altın 2.426,90
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

GÖNÜL VERDİĞİ PARTİ CHP SAHİP ÇIKMAYINCA “ANNEME BELEDİYEDE İŞE GİRDİM DİYE YALAN SÖYLEDİM, AFFETSİN”

GÖNÜL VERDİĞİ PARTİ CHP SAHİP ÇIKMAYINCA “ANNEME BELEDİYEDE İŞE GİRDİM DİYE YALAN SÖYLEDİM, AFFETSİN”
12 Şubat 2021 22:21
1.366
AHA.Tugay Adak için düzenlenen törende CHP’li gençler parti yönetimine tepki gösterdi. İntihar eden Kocaeli Kartepe Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Tugay Adak için düzenlenen törende CHP’li gençlerin parti yönetimine tepkisi öne çıktı.

CHP Kocaeli Gençlik Kolları’nın çağrısıyla “Tugay’a ses oluyoruz” diyerek düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Türkiye’ye bakan Kocaeli bir Tugay’a bakamadı” dedi.

Pazartesi günü hayatını sonlandıran Kartepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tugay Adak için CHP İl Binası önünde anma programı düzenlendi. İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a tepki gösteren gençler, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Bıçak Kemikte” şiirini yüksek sesle hep birlikte okudu. Parti binasına Tugay Adak’ın fotoğrafının bulunduğu pankartın üzerinde ise “Hangi günahım için güzel günleri çok gördünüz” yazıldı.
Anma etkinliğinde ilk olarak CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar konuştu. Tugay Adak’ın bir annenin evladı olduğunu hatırlatan Karakadılar, “18 yaşında onurla partisinin kapısından girmiş, bayrağını asarken gözünü kaybetmiş, seçimlerde emek harcadığı kişilerden iş istediğinde kapılar yüzüne kapanan Tugay Adak için buradayız. Partisinin kapısını umutla açarken imkan kapılarının yüzüne kapandığı Tugay için buradayız. Hepsine verecek cevabımız, soracak hesabımız var lakin önce bırakın acımızı yaşayalım” dedi.

“DERİNLEŞEN YOKSULLUK, ARTAN KRİZ VE GENÇ İŞSİZLİK…”

Karakadılar’ın ardından söz alan CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Türkiye’ye bakan Kocaeli bir Tugay’a bakamadı” dedi. Tugay Adak’ın sonunun CHP’de siyaset yapan birçok genç ile benzeştiğini söyleyen Yılmaz, “Daha önce de Antalya Döşemealtı’nda gençlik kolları başkanımız maalesef aynı sonla hayatına son vermişti. Tugay’ın yaşamdan vazgeçişi aslında bir sebep değil sonuçtu. Memlekette derinleşen yoksulluk, artan kriz ve genç işsizliğin sonucunda Tugay kardeşimiz de yaşamına son verdi. Tugay aynı yolda yürüdüğümüz arkadaşımızdı. Hepimizin arasında ve hepimizin hafızasında olacak. Tugay’ın bazı şeyleri paylaşmamasının sebebi bu partinin geleneksel durumudur. Ama sorulacak bir hesap varsa yine bu hane içerisinde, derinden ve Tugay’ın yanındakilerin birlikteliğinden çıkacak o hesap. Bunun hesabını sormak CHP’li her yoldaşımın olduğu gibi benim de görevimdir” diye konuştu.

Emre Yılmaz | Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

“ANNEME BELEDİYEDE İŞE GİRDİM DİYE YALAN SÖYLEDİM, AFFETSİN”

Ardından, Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Ünal, Tugay Adak’ın ağzından yazılan mektubu okudu. Mektup şöyle:
“Ben Tugay Adak!
Hikayemi hepiniz öğrendiniz. 2014 yılında partimin bayrağını asarken 21 yaşında bir gözümü kaybettim. Mağduriyetimden kendime bir kazanç sağlama yoluna hiç gitmedim, bana verilen ve tutulmayan hiçbir sözü kendime dert edinmedim, kimseye sözünü tutmadı diye bir tepki de göstermedim. Sizin anlayacağınız söz verenler sözlerini yediler; lakin ben onurumu hiçe sayıp kimseden medet dilenmedim. Kendi çabamla ekmek paramı kazandım, partimden emeğimi esirgemedim. Ben partimi, partili arkadaşlarımı herkesten çok sevdim. Partim ve arkadaşlarım değil; ama makam sahipleri beni gönüllerine sığdıramadı.
Beni ve milyonlarca genci Fetullahçı sınav sistemine mahkum eden bu düzene rağmen üniversiteyi kazandım. Maalesef malum hayat şartları orada da karşıma çıktı ve okulumu bitiremedim. AKP’nin liyakatı, beceriyi yok saydığı memurluk sisteminde milyonlarca genç gibi benim de torpilim olmadığı için kendime yer bulamadım. Belki hata bendeydi belki babam ensesi kalın biri değildi. Halbuki bir günde memur olup liyakat sahibi olanların ülkesinde ben liyakatsiz kaldım. Ne zaman her şey çok güzel olacak desem beni AKP’nin çürümüş düzeninde partili büyüklerim sahipsiz bıraktı. Kısacası biz yerimizde kaldık.

Birileri üstümüze basıp yükseldi. Biz, sizi rüyanızda dahi görseniz inanamayacağınız makamlara sığdırdık da siz beni ve kardeşlerimi bir yere sığdıramadınız. Oysa ben 28 yıllık yaşamıma; Gezi eylemleri, adalet yürüyüşü, referanduma hayır gibi onlarca direniş sığdırdım. Partim için yaptığım hiçbir şey için en ufak bir pişmanlığım yoktur!
Ama içimin yandığı iki konu vardır!
Partim zora düşmesin diye anneme belediyede işe girdim diye yalan söyledim. Kardeşlerim makul bir dille anneme söyleyin beni affetsin. Kardeşlerime hakkım helal olsun. Ben 28 yılda hepinizi yüreğime sığdırdım; ama asfaltta yatan bedenimi bir yoğun bakım ünitesine sığdıramayan parti büyüklerine hakkım bir yana selamın bile yoktur!
Ve artık ben yokum!
Partisi için gözünü kaybeden Tugay artık canını da kaybetti. Şimdi gönül rahatlığıyla sizin olsun koltuklar, o kırmızı plakalar, o plazalar.. Gençler sayesinde kazanılan o parti meclisi koltukları, İl Başkanlığı koltukları sizin olsun. İmkanlar sizin olsun… Vaatler, yalan rüzgarları sizin. Ama bu son olsun! Kimsenin sonu benim gibi olmasın, ders olsun herkese!
Hiçbir genç arkadaşım benim yaşadığım buhranları yaşayıp, içinden çıkılmaz girdaplara girmesin. El verin birbirinize, el verelim birbirimize..
Kartepe’de sıcak bir toprağın koynunda yatan ve sizi herkesten çok seven, kardeşiniz, yol arkadaşınız Tugay…”
Mektubun ardından Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Bıçak Kemikte” adlı şiirini okuyan CHP’li gençler, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a tepki gösterdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.