Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Çekmeköy’de gizlice kurulan baz istasyonu, halkın tepkisini çekti

Çekmeköy’de gizlice kurulan baz istasyonu, halkın tepkisini çekti
26 Eylül 2020 13:37 | Son Güncellenme: 26 Eylül 2020 15:07
1.284

AHA.Çekmeköy’de bir GSM şirketi tarafından seçimler öncesi kurulması planlanan baz istasyonu için iş makineleri getirilip, çalışma başlatınca gerginlik çıktı. Halkın tepkisi üzerine iş makineleri mahalleden götürülmüştü ancak seçim’den sonra geçtiğimiz günlerde o baz istasyonu tekrar Çamlık Mahallesi prestij caddesine yeniden konuldu. 

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın Seçimler öncesi verdiği vaatler seçim sonrası hayal oldu

Çekmeköy’de,yerel seçimlerde yaşanan baz istasyonu gerginliği sonrası Belediye yetkilileri araya girerek baz istasyonu projesini iptal etmişti, amaç halka şirin görünüp oylarını almaktı ancak AKP’li Çekmeköy Belediyesi seçimlerden yaklaşık bir Buçuk yıl sonra, halkın karşı çıktığı o tartışmalı baz istasyonuna tekrar aynı alana kurulmasına izin verdi.Çamlık Mahallesi halkı o zaman seçim vardı seslerimizi duydu Belediye Başkanı Ahmet Poyraz seçimleri kazandı şimdi sesimizi ve yaptığımız çağrıları duymuyor dedi.

Bu baz istasyonu bizleri öldürecek

Bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonu için iş makineleri getirilip, çalışma başlatınca gerginlik çıktı. Halkın tepkisi üzerine iş makineleri mahalleden götürüldü.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz, 2019 yerel seçimlerde. Bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonu için iş makineleri getirildi. Ancak toplanan kalabalık, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyleyerek, görevlilere tepki gösterdi. Gerginliğin büyümesi üzerine Çamlık mahallelesine Belediye Zabıtası ve polisin araya girmesiyle baz istasyonu kurulmadı ancak aradan bir kaç gün geçtikten sonra halkın karşı çıktığı baz istasyonu gece yarısı tekrar gizlice aynı alana tekrar dikildi.

BELEDİYE BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI
İsimlerini vermek istemeyen Mahalle halkı “Şu anda valiliğe, savcılığa dilekçe vereceğiz. Çamlık Mahallesi Halkı istemediği takdirde buraya çivi çaktırmayız” Baz istasyonu kurulmasını istemeyoruz, kuracak olanlar, önce çocukları düşünsün” diye konuştu.Ayrıca Belediye Başkanını istifaya davet ediyoruz şeklinde serzenişte bulundu. 

Çekmeköy Çamlık Mahallesi halkı baz istasyonu kurulma işleminin durdurulması için konuyu yargıya taşıyacaklarını ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.