Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Gemlik Kent Konseyi Kıbrıs Gazileri’ni unutmadı

Gemlik Kent Konseyi Kıbrıs Gazileri’ni unutmadı
21 Temmuz 2024 20:50 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2024 20:56
150

HABERMAX. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş ve ekibi Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında Gemlik Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek yavru vatanın kurtuluşunda büyük rolü olan kıymetli muharip gazilerimize teşekkürlerini sundular.

“O GÜNLERİ UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Ziyarette konuşan Gemlik Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan, “O dönem bu şerefli görevi yapmak bize nasip oldu. Bir adaya havadan böyle bir çıkarma yapmak, o dönem dünyada görülmemişti ama biz bunu başardık. İki gün daha müsaade etselerdi adanın tamamını alırdık. 14 Ağustos’ta yapılan ikinci harekâtta, hiç unutmuyorum, hava bugünkü şartlardan çok daha sıcak, sırtımızda koca çanta, kazma, kürek durmadan yürürdük. Ekmek yoktu. Sadece arpa şehriye çorbası ile karnımızı doyurabildik. Ama çok şükür o günler geçti. Rabbim bir daha bu ülkeye savaş göstermesin” dedi.

“TÜRKİYE ADAYA BARIŞI GETİREN TARAF OLDU”

Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş ise, 20 Temmuz 1974’te yapılan Barış Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya barışı getirmek için çıkarma yaptığını belirtti. Akkuş, harekâtla dünyaya “Kıbrıs Türk halkı soydaşlarımız yalnız değildir” mesajı verdiklerini vurguladı.

Akkuş, son olarak şunları söyledi: “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümü ve KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlarız. Bu vesileyle de başta şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; değerli, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz. Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’i, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve Rauf Denktaş’ı saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.