Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan Soylu’ya: Bizi terör örgütleriyle yan yana zikretme hadsizliği yapanlara sesleniyorum…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan Soylu’ya: Bizi terör örgütleriyle yan yana zikretme hadsizliği yapanlara sesleniyorum…
15 Aralık 2020 22:19 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2020 22:45
857

AHA.Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu’nun sözlerine cevap verdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Teşkilat İstişare Toplantısı’nda konuşarak gündeme dair çarpıcı yorumlarda bulundu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert eleştirilerde bulundu.
Soylu’nun TBMM’de bütçe görüşmeleri yapılırken Gelecek Partisi’ni terör örgütleriyle yan yana zikrettiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu hadsizliği yapanlara sesleniyorum, o mücadeleyi biz verdik. Ama vatandaşlarımızın kalbini kırmadan verdik, kimseyi ötekileştirmeden verdik” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasının ilgili bölümlerinden satır başları şu şekilde:

Türkiye’de bazı bakanlar var ki Meclis’e hesap vermek gerektiğinde siyaset dışı bakan oluyorlar, millete veya diğer siyasi partilere hakaret etmek istediklerinde birden siyaset geçmişlerini hatırlıyorlar.

İçişleri Bakanı’nın bize dönük olarak Meclis’te ifadeleri bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden açık bir sapmadır ve siyaset yapacaksa bunu doğru bir zeminde doğru bir yöntemle yapmak zorundadır.

Bizim elimizin kolumuzun bağlı olduğunu düşünerek bize saldıranlara buradan söylüyorum, bizim elimiz de kolumuz da zihnimiz de yüreğimiz de açıktır ver her türlü mücadeleye hazırız.

Bizim terörle mücadele geçmişimiz de ayan beyan ortadadır, Kürt vatandaşlarımıza duyduğumuz muhabbet de en çok Kürt vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Biz hak, hukuk, adalet siyaseti yapıyoruz.

Bizi terör örgütleriyle yan yana zikretme hadsizliği yapanlara sesleniyorum, o mücadeleyi biz verdik. Ama vatandaşlarımızın kalbini kırmadan verdik, kimseyi ötekileştirmeden verdik, vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza verdik.

Hangi etnik ve mezhebi kökenden, inançtan düşünceden olursa olsun bütün vatandaşlarımızla birlikte öyle bir demokratik Türkiye kuracağız ki bir daha bu nefret dilini kullananların bu ülkede siyaset yapma güçleri, mecalleri kalmayacak!

Medya notu

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.