Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Gaziantep, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Üyelerini ve İsviçreli Yatırımcıları Ağırladı

Gaziantep, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Üyelerini ve İsviçreli Yatırımcıları Ağırladı
23 Şubat 2024 19:40
177

HABERMAX. Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği’nin organize ettiği etkinlik kapsamında, Türkiye’de yatırım yapmış olan İsviçreli şirketlerin üst düzey yöneticileri, İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri Gaziantep’te misafir edildi.


21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleşen organizasyon sırasında, İsviçreli heyet bölgedeki yatırım fırsatları ve olası işbirliği imkanları hakkında detaylı bilgiler edindi. İsviçreli heyet, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, program kapsamında Gaziantep Üniversitesi Kampüsü’nü ziyaret eden heyet, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’dan akademik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak “Gaziantep’te kariyer günleri düzenleyerek mühendislik fakültesi öğrencilerinin iş hayatına etkin katılımına destek vermeyi amaçladık. Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Gaziantep’in bölgeye hakimiyeti çok değerli. Türkiye’de İsviçreli şirketlerin yıllar boyu süre gelen köklü varlığı mevcut. İsviçre ailesi olarak olası iş birliklerini geliştirmek, ülkemizin yatırımına ve ihracatına katkı sağlamak, Gaziantep ve İsviçre arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla buradayız” ifadelerini kullandı.

Kariyer Paneli Düzenlendi

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği üyeleri, deprem bölgesine yaptıkları desteğin yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı kapsamında afet bölgesinde depremden etkilenen Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine 100 dizüstü bilgisayar bağışladı.

Projeye destek veren Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Dernek üyeleri: Nestle, ABB, Syngenta, Hapimag, Er-Kim İlaç, Barry Callebaut, Belimo, Gide Loyrette Nouel, Habib Bank AG Zurich, Ideogen, Novartis, Omya Madencilik, Schindler, SGS, Sika, Torkut Ambalaj, UBP, Vega Makina, Weidmann

Bu anlamlı katkının bir parçası olarak, Gaziantep Üniversitesi’nde İsviçreli firmaların önde gelen temsilcileri Adecco, Nestle, ABB, Logitech ve Weidmann’ın üst düzey yöneticileri tarafından “Teknolojinin İzinde: İnovasyon ve Kariyer” başlıklı bir kariyer paneli düzenlendi. Panel, yaklaşık 300 öğrenci, akademisyen ve yetkilinin katılımıyla gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak yaptı. Etkinlik kapsamında, İsviçreli firmalar tarafından sağlanan bilgisayarların Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine teslimi gerçekleştirildi.

İsviçre Ticaret Odası Derneği, Türkiye’nin eğitim sektöründeki gelişimine katkı sağlayarak gençlerin teknolojiye erişimini ve kariyer olanaklarını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Bu tür iş birlikleri, Türkiye ve İsviçre arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamaktadır

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.