Dolar 32,5180
Euro 34,8973
Altın 2.454,80
BİST 9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

FIRTINADAN DOĞAN MUZ SANATI

FIRTINADAN DOĞAN MUZ SANATI
29 Temmuz 2019 17:18
572

AHA.Gazeteci yazar Ogün Deli, fırtınadan zarar görmüş muz ağaçlarından “Mukasa” adını verdiği ve dünyada ilk kez uygulandığını düşündüğü bir sanat tekniğiyle çeşitli eserler yaptı. Ogün Deli yaptığı çalışmaları “Yaşamı Sev Doğaya Sarıl” isimli sergiyle görücüye çıkardı.

Marmaris’te geçtiğimiz kış yaşanan fırtınada birçok ağaç zarar görmüştü. Zarar gören muz ağaçları vatandaşlar tarafından çöpe atılmıştı. İşte bu çöpler, bir sanat eserine ilham kaynağı oldu. Yaklaşık bir sene önce Turgut Mahallesi’ne yerleşen gazeteci yazar Ogün Deli, köklerinden ve topraktan ayrılmış olan muzların tekrar yeşerdiğini fark etti. Ogün Deli gördüklerinden sonra muzlarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Araştırmalar sonucunda muzun içindeki suyun belli bir oranda tutulabilmesiyle muzların yaşadığını öğrenen Ogün Deli, atık muz ağaçlarını değerlendirmeye başladı.

MUKASA

Muz ağacından çeşitli objeler yapan Deli, dünyada ilk olduğunu öne sürdüğü ve “Mukasa” adını verdiği sanatla ilgili eserlerinin bulunduğu ‘Yaşamı Sev Doğaya Sarıl’ isimli sergiyi hayata geçirdi. Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde 26 Temmuz Cuma günü açılan sergiyi Marmaris Belediyesi Başkanvekili Selçuk Evci de ziyaret etti. Muz kabuklarından eserleri inceleyen vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediği sergi 1 Ağustos’a kadar açık kalacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.