Dolar 34,2890
Euro 37,2177
Altın 2.989,60
BİST 8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Eyüpsultan Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği’nden Farkındalık Etkinliği

Eyüpsultan Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği’nden Farkındalık Etkinliği
23 Eylül 2024 08:14
190

HABERMAX. Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla Ensari Konağı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

“Alzheimer’a karşı sevgi ve farkındalıkla güçlü kalalım” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Alzheimer hastaları ve aileleri bir araya geldi. Başkan Özmen, konuşmasında Alzheimer hastalığına karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Yaşlı vatandaşlarımızın dertleri ve sıkıntıları konusunda daha fazla çalışmamız gerekiyor,” dedi. Özmen, Türkiye’nin giderek yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu ve bu durumun Alzheimer hastalığının yaygınlığını artırdığını belirtti.

Etkinlikte, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç de konuşma yaptı. Bilgiç, Türkiye’de yaklaşık 700 bin Alzheimer hastası bulunduğunu ve bu hastalığın sadece bireyleri değil, onların çevresindekileri de etkilediğini ifade etti. Sağlıklı yaşlanma konusunda önerilerde bulunan Bilgiç, eğitim düzeyinin artırılması ve sosyal bağlantıların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Özmen, Eyüpsultan’da Gerontolojik Hizmetler Birimi kurulacağını ve Alzheimer Gündüz Yaşam Evi açacaklarını duyurarak, “Bu merkez, hastaların ailelerine rahatlama imkanı sunacak,” diye konuştu.

Etkinlik, katılımcıların “Hatıralarımız, anılarımız ve unutulmayacaklar” temasıyla beyaz balonlar uçurmasıyla sona erdi. Farkındalık etkinliği, Alzheimer hastalığına karşı toplumsal bilinci artırmayı hedefliyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.