Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

ESRA EZMECİ’DEN İLİŞKİYE DAİR MAG’A ÖZEL AÇIKLAMALAR

ESRA EZMECİ’DEN İLİŞKİYE DAİR MAG’A ÖZEL AÇIKLAMALAR
7 Ekim 2023 10:17
188

HABERMAX.Şimdilerde, televizyon ekranlarında kendi sunduğu programıyla seyirci karşısına çıkan ünlü Psikolog Esra Ezmeci kişinin öz değerini ve öz güvenini korumasının önemine değinirken partnerler arasında oluşabilecek sorunlarla başa çıkma yöntemlerini MAG Ekim sayısında anlattı.

“Bir ilişkinin sağlıklı ilerlemesi için en önemli yol, güçlü bir iletişime sahip olmaktır.” Açıklamasında bulunan ünlü Psikolog Esra Ezmeci sözlerine şöyle devam etti: “Söylenmesi her ne kadar kolay olsa da çiftlerin doğru iletişim kanalını yakalaması söylendiği kadar kolay olamıyor. İlişkilerde sorunun en çok çıktığı konulardan birisi de partnerlerin birbirlerinin zihnini okumuşçasına davranması oluyor. Bundan dolayı bu durumu kurtaracak en önemli şey istek, talep ve çözüm önerilerini çiftlerin birbirine açıkça ve doğrudan söylüyor olmasıdır. Özellikle çiftlerin birbirleriyle olan ilişkilerinde teşekkür etmek ve özür dilemek kavramlarının eksik olduğuna şahit oluyorum. Her iki davranış da insanlar arası ilişkileri geliştirmede önemli araçlardır. Bundan dolayı, gerektiğinde bu kelimeler kullanılmaktan kaçınılmamalıdır. Sonrasında iyi bir iletişimin en temel koşulu aslında iyi bir dinleyici olmaktır. Karşınızdakine beden dilinizle ve göz temasınızla dinlediğinizi belli ettiğinizde hem çiftler arası iletişim hem de duygusal bağ kuvvetlenmeye başlayacaktır. Özellikle zor bir gün geçirdikten sonra partnerimizin stresli anlarımızda anlayışlı olup daha olumlu davranması da iletişimi kuvvetlendirecektir. Elbette bu, sürekli tek partnere yapılmadığı müddetçe. Son olarak da yaşanılan tüm problemleri kestirip atmak yerine bu durumu nasıl çözebiliriz ortaklığı ile probleme yaklaşmalarını öneririm. Yaşanılan sorunlarda yapıcı konuşmaya çabalamak, ilişkilerde sevgi ve saygının sürekli hissedilmesini sağlar.”

Aldatılmakla baş edip kendine olan güveni kazanma yolculuğunda önemli olan ilk adımın, kişinin bu durumu kabullenmesi olduğunu ifade eden Ezmeci “Ne hissettiğine bakmak, hisleriyle yüzleşmek ve hissettiği tüm duyguları bastırmadan yaşamak bu süreçte önemlidir. Kişi belirli bir süre kendini değersiz hissedebilir ve öz güveninde düşmeler yaşanabilir. Bundan dolayı kişinin bu esnada kendisi için adımlar atması kıymetlidir. Örneğin; o an çalıştığı bir dönemse işine odaklanmak, sosyal ortamlarda bulunmak, duygusal anlamda iyi hissettiği bir hobi edinmek öz güvenini yeniden toparlanmasına yardımcı olacaktır. Yani aslında işin özü kendinle olan teması asla kesmemek ve kendin için iyi olan şeyleri hayatına eklemek.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.