Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

ESKİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ÜMRANİYE’DE VATANDAŞLARA AŞURE ÇORBASI İKRAMINDA BULUNDU

ESKİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ÜMRANİYE’DE VATANDAŞLARA AŞURE ÇORBASI İKRAMINDA BULUNDU
21 Ağustos 2021 11:33 | Son Güncellenme: 21 Ağustos 2021 11:34
245
AHAÜmraniye Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım programlarının ilkini Alemdağ Caddesi’nde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Kazanın başına geçen Binali Yıldırım ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Paylaşmanın, kardeşliğin ve bereketin simgesi olan aşure; bu yıl da Ümraniye Belediyesi tarafından özenle hazırlanan kazanlarda kaynamaya başladı. İlahi rahmet ve bereket ayı olan Muharrem ayı’nda ustalar tarafından hazırlanan aşureleri tatmak isteyen vatandaşlar Alemdağ Caddesi’ne akın etti. Aşure dağıtım programına AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Uysal, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ziya Durmuş Çiftçioğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan program ilahi ve kasidelerle devam etti.

Aşure pişirme ve ikram programında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Yine bir Muharrem Ayı’na erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede kazanlarımız yakıldı, malzemelerimiz dualar eşliğinde aşure olmak için kazanlardaki yerini aldı. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan aşurelerimizi pişirip, siz komşularımıza ikram edeceğiz. Ümraniye Belediyesi ailesi olarak, bu geleneğin her yıl devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği bugünlerde bir olduğumuzu hissetmek, her zorluğun üzerinden geleceğimizin en büyük kanıtı oluyor. Bugün bu organizasyonda yer alarak, aşuremizden nasiplenen komşularımıza afiyet olsun dileklerimi iletiyor, Muharrem ayı’nın size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, “Kerbela’yı ayrışma değil, kaynaşma günü olarak kabul etmemiz lazım. Farklı mezheplerden, farklı meşreplerden olabiliriz. İnançlarımız, fikirlerimiz, görüşlerimiz farklı olabilir. Ama unutmayalım ki, hüzünlerimiz, acılarımız birdir. Son bir ayda yaşadığımız yangınlarla, kuzeyimizde yaşadığımız sel felaketiyle bunu bir kez daha gördük. Bizi başkalarından ayıran da budur. Devletimiz, tüm gücü ve imkânlarıyla bu üzüntüleri, felaketleri yaşayan vatandaşların yanında oldu. Yangın ve sel bölgesine gittim. Oradaki vatandaşlarımızın acılarını paylaştık. Biz büyük bir devletiz. Zorlukları birlikte aşabilen bir milletiz. Böyle bir milletin evladı olduğum için gurur duyuyorum. Bu vesileyle belediye başkanımız İsmet Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşure gününde bizleri bir araya getirdi. Sağ olsun, var olsun. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Program vatandaşlara aşure ikram edilmesinin ardından son buldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.