Dolar 34,1868
Euro 37,1092
Altın 2.979,69
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Eren Erdem’den Sert Eleştiri: “MHP’nin Atatürk Tutumu Değişti mi?”

Eren Erdem’den Sert Eleştiri: “MHP’nin Atatürk Tutumu Değişti mi?”
25 Şubat 2024 12:49
136

HABERMAX. CHP’li Eren Erdem, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, MHP’nin Atatürk’e bakış açısını sert bir şekilde eleştirdi. Erdem, özellikle MHP’nin bazı temsilcilerinin geçmişte Atatürk’e bağlılık gösterdiklerini, ancak son dönemde tutumlarının değiştiğini savundu.
MHP’ye Ne Oldu? Eren Erdem’in Tartışma Yaratan Sözleri

Eren Erdem’in Sözleri:

Eski CHP milletvekili Eren Erdem, Twitter hesabında MHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Erdem, MHP’nin Atatürk düşmanı isimleri ağırladığını ve bu durumun çelişkili olduğunu savundu.

Eski CHP’li Eren Erdem’den MHP’ye Eleştiri: “Atatürk Düşmanlarını Ağırlayan MHP’ye Ne Oldu?”

Eski CHP milletvekili Eren Erdem, MHP’nin Atatürk düşmanı isimleri standında ağırlamasını eleştirdi. Erdem, MHP’nin AKP ile iş birliği yapmasını ve Atatürk’ten taviz vermesini de eleştirdi.

Erdem, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Bu ablamla konuşsak; milliyetçilikte hepimizi yutar. Amma ve lakin… O standa; Atatürk düşmanı Şevki Yılmaz ziyarete gitse ne yapar? Yahut; AKP sözcüsü Atatürk düşmanı Halil Konakçı gitse ne yapar? Kadir Mısırlıoğlu dirilip gitse ne yapar? Söyleyeyim; ağırlar, misafir eder, karşılar! Tersini yaparım derse lütfen bana DM yazsın! Yayınlamayan namerttir; şerefsizdir. Ama, Şevki Yılmaz, Halil Konakçı sizin ortaklarınız ablam… Ortaksınız; bir ve berabersiniz. Bu MHP’ye ne oldu? Bu arkadaşlar Atatürk’e BAŞBUĞ derlerdi. AKP ile anlaşınca Atatürk BAŞBUĞ’luk görevinden mi alındı?” ifadelerini kullandı.

Erdem’in sözleri sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bazıları Erdem’e hak verirken, bazıları ise MHP’nin milliyetçi bir parti olduğunu ve Atatürk’e saygı duyduğunu savundu.

MHP’den Erdem’in sözlerine resmi bir açıklama yapılmadı.

Erdem’in Eleştirileri:

  • MHP’nin Atatürk düşmanı Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı’yı standında ağırlamasını eleştirdi.
  • MHP’nin AKP ile iş birliği yapmasını ve Atatürk’ten taviz vermesini eleştirdi.
  • MHP’nin geçmişte Atatürk’e “başbuğ” derken, şimdi bu sıfatı kullanmamasını eleştirdi.

Tepkiler:

Erdem’in sözleri sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bazıları Erdem’e hak verirken, bazıları ise MHP’nin milliyetçi bir parti olduğunu ve Atatürk’e saygı duyduğunu savundu.

MHP’nin Tepkisi:

MHP’den Erdem’in sözlerine resmi bir açıklama yapılmadı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.