Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Engelleri Aşan Bir Yolculuk: Muratcan Ergün’ün Edebiyat Serüveni”

Engelleri Aşan Bir Yolculuk: Muratcan Ergün’ün Edebiyat Serüveni”
1 Şubat 2024 11:27 | Son Güncellenme: 1 Şubat 2024 11:32
442

HABERMAX. 25 Mayıs 2023 sabahı saat 09:10’da, edebiyatın ve sanatın derinliklerine dalmaya karar veren bir yolcu, kendi yaşamının sayfalarına dokunmaya başladı. Murat Can Ergün, uzun yıllardır edebiyat, müzik, tiyatro ve sanatla iç içe yaşamış bir birey olarak, içsel bir çağrıyla yeni bir kapı açmaya kararlıydı.

Bu yolculuk, hayatın zorluklarına rağmen kalemini bırakmayan bir mücadeleci ruhun hikayesini anlatıyor. Murat Can Ergün, annesiyle birlikte yaşadığı zorlukları, sevdiklerinden aldığı ilhamı ve yazma mücadelesinin ilk kıvılcımını okuyucularıyla paylaşıyor.

Yazar, hayatının karanlık dönemlerinde içsel bir çağrıyla “Edebiyatın ve sanatın mutfağına girmelisin” diyen bir rehberle tanıştı. …

Muratcan Ergün’ün Hayat Hikayesi

15 Ağustos 1993 tarihinde Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çamşıhlı köyünde dünyaya gelen Muratcan Ergün, İstanbul Küçükçekmeçe’de ailesiyle birlikte yaşıyor. 165 santimetre boyunda, ortopedik engelli bir birey olmasına rağmen, engelleri aşarak özel sektörde başarılı bir şekilde çalışıyor.

Lise mezunu olan Muratcan, uzun yıllardır edebiyat dünyasına adım atma arzusu taşıyordu. Ancak bu kararlılığını gerçeğe dönüştürmede, kendisine destek olan değerli abisi ve aynı zamanda desteklerini hiç esirgemeyen Faruk Kos’a teşekkür ediyor. Faruk Kos’un teşvikiyle edebiyatın mutfağına girmeye karar veren Muratcan Ergün, bir kitap yazma hedefini belirledi.

“Düşlerim Yol Alırken” Kitabı Yazarı Muratcan Ergün’ün Yolculuğu

Bugün itibariyle, 25 Mayıs 2023 sabah saat 09:10’da, kendi hayatının sayfalarına dokunan Muratcan Ergün, “Düşlerim Yol Alırken” adlı kitabının yazımına başladı. Kendi ifadesiyle, bu sürecin nasıl ilerleyeceğini bilmediğini söylese de, kendini en iyi ifade edebildiği ve en büyük terapiyi bulduğu yerde olduğunu ifade ediyor.

Muratcan, uzun süredir edebiyat, müzik, tiyatro ve sanatla iç içe bir yaşam sürüyor. Bir gün gözünü karartarak kendi iç dünyasında yeni bir kapı açmaya ve edebiyatın mutfağına girmeye karar veriyor. Belki de yolu başlangıçta karanlık olabilir ama azim, çaba ve gayretle aydınlanacağına olan inancını belirtiyor.

Yazarın duygusal bir hali olduğunu ifade ettiği bu günlerde, kalbindeki çarpıntıyı tatlı bir yorgunluk olarak değerlendirerek yol alıyor. Bu yolculuğunun öncüsü ise annesiyle birlikte yaşadığı zorlukları ve annesinin mücadele azmini anlatarak başlıyor. Seher Zerrin Ceviz’in cesareti ve öğretileri, yazma mücadelesini daha da güçlendiriyor.

Muratcan’ın amacı, toplumda üşengeçlik etiketinin yapıştığı bir dönemde, edebiyatsız yaşamanın getirdiği üzüntüyü anlatmak ve insanları hayatlarına bir amaç doğrultusunda yönlenmeye teşvik etmektir. Engelli olmasına rağmen hayatın derinliklerine inen, üşengeçliği reddeden ve doğru zamanda doğru hedeflerle yola çıkan bir birey olarak kendini tanımlıyor.

Kitap, kendi yaşam hikayesini yazan Muratcan Ergün’ün, Seher Zerrin Ceviz’in rehberliğinde, hayatın zorluklarına karşı verdiği mücadeleyi ve umut dolu bakış açısını içeriyor. “Sen yola çık, yol sana görünür” anlayışını benimseyen Muratcan, emeklerinin ve çabalarının bir gün meyvesini alacağına inanıyor. Yolculuğunu bir başarı ve kişisel gelişim hikayesi olarak gören Muratcan Ergün, yazma sürecindeki mutluluğunu ve umut dolu bakış açısını okuyucularıyla paylaşıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.