Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Emin Kan yazdı: Türkiye’de Eğitim kaygısı okuyoruz ama boş okuyoruz. Birçok arkadaşım yurt dışına gitti.

Emin Kan yazdı: Türkiye’de Eğitim kaygısı okuyoruz ama boş okuyoruz. Birçok arkadaşım yurt dışına gitti.
3 Aralık 2022 18:59
217

HABERMAX.Ailesinin parası yetmediği için okulu bırakıp sanayide çalışmaya başladığını söyleyen çocuk şu ifadeleri kullandı:

“Beni öncesi ilgilendirmiyor, tüp kuyruğuymuş su kuyruğuymuş. Ben şu anda 14 yaşındayım. Sanayide çalışıyorum. Ben okuyordum, annem ve babam asgari ücretle çalışıyor. Yetiştiremediler, ben okulu bıraktım. Şu anda ben sanayide çıraklık eğitimi alıyorum. Evin tüpünü elektriğini ben karşılıyorum. Gerisini kirayı filan onlar hallediyor.”

Yaşadığımız yüzyılda ekonomik koşullar, istihdam oranları, işsizlik yüzdesi geçim kaygısını ve dolayısıyla gelecek kaygısını beslemektedir. İyi eğitimlerle, kişisel ve mesleki gelişim örnekleriyle bezenmiş pırıl pırıl özgeçmişler bugün iş bulamamaktadır. Bin bir emekle hazırlanılan sınavlardan başarıyla çıkan nice öğrenci, üniversiteyi dereceyle bitiren nice genç mezuniyet sonrası işsiz kalabilmektedir.

Bu ülkenin pırıl pırıl evlatlarını her geçen gün kaybediyoruz artık bu gençlerimizin elinden tutup ülkemize kazandırmamız lazım.!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.