Dolar 32,2699
Euro 34,6390
Altın 2.412,80
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

DMW’den Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi

DMW’den Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi
26 Şubat 2024 12:45
275

HABERMAX. DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Vekili Mgr. Halil Sert, tüketici hakları konusunda son yıllarda yapılan reformlarla Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına ulaştığını dile getirdi.

İsviçre merkezli DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği (Diplomats International) tarafından Avrupa Birliği perspektifinden hareketle Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi, Türkiye’deki tüketici derneklerinin iş birliğiyle, İstanbul’da Shangri-La Bosphorus otelde gerçekleştirildi. DMW Başkan Vekili Mgr. Halil Sert, tüketici hakları konusunda son yıllarda yapılan çalışmalara övgüyle yaklaşarak, Türkiye’nin bu konuda Avrupa Birliği standartlarına ulaştığını söyledi.

Evrensel tüketici hakları çerçevesinde Türkiye ve dünyadaki tüketim ile ilgili konuların ele alındığı Zirveye Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ve Kuzey Makedonya Siyasi Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Yardımcısı Cabir Doko, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sanat dünyasının temsilcileri ve iş insanları davetli olarak katıldı.DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Vekili Mgr. Halil Sert açılış konuşmasında “Dijital alanlar tasarlanırken sivil toplumun bakış açısı ve yetkinliği dijital değişimin başarısı için önemli bir faktördür. Bu nedenle ‘Tüketici Politikası ve Dijital Dönüşümde Sürdürülebilirlik’ platformunda tüketici ve kullanıcı odaklılığını, sürdürülebilir ve etik temelleri çalışmalara dahil etme konusuna özellikle önem verilmelidir” dedi.Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar yaptığı konuşmada tüketici hakkının kul hakkı olduğunu söyleyerek, Türk toplumunun Ahi teşkilatıyla tüketici haklarının korunmasında ne kadar özen gösterildiğini ifade etmiştir.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar ticareti geliştirmenin, kaliteyi geliştirmek ile ilişkili olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar ise tüketici haklarından ve kaliteden bahsetmenin öncelikli koşulunun barış olduğunu işaret ederek, ulusların ayakta kalabilmesi için vazgeçilmez unsurun güvenlik olduğunu anlattı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ve Kuzey Makedonya Siyasi Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Yardımcısı Cabir Doko konuşmalarında Türkiye’nin bölgedeki yükselen gücüne atıfta bulunarak, kendi ülkelerinde hayata geçirdikleri projeleri katılımcılarla paylaştı. Bakan Arıklı; Yeni Ercan Havalimanı ve diğer ulaştırma projeleri bağlamında KKTC’nin elde edeceği faydayı anlattı.

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, aynı zamanda DMW’nin Türkiye Denetim Kurulu Başkanı olan Işıner Güngör yaptığı açıklamada, “Doğal kaynakların günden güne azaldığı dünyamızda tüketim farkındalığı konusundaki bilincin oluşmasında basın mensuplarının yapıcı çalışmaları kilit roldedir” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarından sonra DMW Başkan Vekili Halil Sert tarafından davetlilere ödül ve sertifika takdimi gerçekleştirildi. Törenden sonra sempozyumlara geçildi. “Evrensel Tüketici Hakları ve Ticaret” ve “Evrensel Tüketici Hakları ve Pazarlama Stratejileri” isimli sempozyumlarda iş insanları ve akademisyenler tarafından değerlendirmeler yapıldı.

Zirvenin sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminin ardından katılımcılar ikramları deneyimlerken iş konuları ve ortak projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.